Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Ninge în ianuarie

Eu nu mai înțeleg nimic. Suntem la mijlocul lui ianuarie și culmea, ninge. Un fenomen normal pentru anotimpul iarnă. Drumuri blocate, linii de tensiune căzute, mașini înzăpezite, școli închise, copaci căzuți, trenuri anulate……

Suntem în secolul 21 și ne manifestăm mai rău ca acum 50 de ani. Pe vremea aceea aveam zăpezi de peste un metru, înotam prin zăpadă, părinții și bunicii făceau pârtie să putem merge la școală , fiecare curăța în fața casei și să toată strada era curată. Ce mașini de dezăpezire, ce ajutor de la autorități, ce atâta văicăreală. Toată lumea știa că este iarnă și se pregătea ca atare. Inclusiv cămara era aprovizionată cu alimente de strictă necesitate, magazia cu lemne și lopețile stăteau sprijinite de gard gata să intervină. De închis școlile nici poveste. Înotam prin zăpadă, ne bulgăream, ne tăvăleam și eram fericiți. Scoteam săniuțele și stăteam afară până ne înghețau mâinile și picioarele.

Plecam la facultate cu trenul și nu țin minte să fi fost vreodată anulată vreo garnitură. Zăpada era până la prima treaptă a vagonului, cald sau frig în vagon dar nu ne văitam, era frumos, totul alb și curat. Ce mai, iarnă domnule, iarnă!

Foto: Cristi

17 ianuarie 2016 - Posted by | Iarna, Uncategorized | ,

3 comentarii »

 1. Ca bine zici mai mama…daca nu-i zapada ce iarna mai e si aia ?
  Ca suntem noi mai puturosii … ia coboara-i pe toti dintr-un bloc cu 10 etaje si pune-i sa dea la lopata, sa curete in fata blocului. O sa spuna unii , de ce eu si nu si vecinu, etc,etc …ca la noi . D-asta suntem unde suntem … Noroc cu cei ce au case ei trebuie sa curete !

  Comentariu de serbionel | 17 ianuarie 2016 | Răspunde

 2. Da, da! Ninge în ianuarie! Este normal nu? :))))
  Curios cum se schimbă lumea …..

  Comentariu de Gigi Țepuș | 17 ianuarie 2016 | Răspunde

 3. Buna ziua,
  Tot ce ati relatat dumneavoastra reprezinta dovada vie ca noi ne-am schmbat, nu ne mai adaptam asa de usor, peste tot aud in aceste zile ca „nu ne asteptam la asemenea vreme sau geruri” – nu pot sa inteleg, daca nu acum la 20-22 Ianuarie, atunci cand, in Martie si Aprilie? Sau o alta dovada de neputinta este o afirmatie aflata aseara, „stare de urgenta – consumul de gaze naturale” – dupa cateva zile de ger, suntem speriati. O zi buna in continuare!

  Comentariu de RC Leksaker Iulian | 22 ianuarie 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: