Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

De la istorie la prezent

De ceva vreme observ că edili ai orașelor din Valea Jiului se preocupă foarte mult de istorie. Multe manifestări organizate de cadrele militate, față de care am toată știma și considerația, dar la care participă, moț și unii primari. Îmbrăcați în uniformă militară fac paradă la fiecare astfel de manifestație. Oare nu ar trebui să se preocupe mai mult de prezentul și mai ales viitorul orașelor pe care le păstoresc?

Sunt frumoase și interesante aceste „reuniuni” dar sincer cam prea multe, primul și al doilea război mondial s-au purtat pe întreg teritoriul țarii, așa că ce ar fi ca la fiecare pas să vedem sărbătorită jertfa ostașilor români. Nu mă înțelegi greșit, cinstesc acestor eroi, dar sincer nu văd tinerii de azi preocupându-se prea mult de istorie.

Am sărbătorit un centenar important pentru România și Valea Jiului, intrarea României în Primul Război Mondial și importantele lupte din Valea Jiului cu armata germană și austro ungară din august-noiembrie 1916, luptele din Pasul Merișor, din Valea și Defileul Jiului.

Acum urmează o altă manifestație similară pe linia primelor tranșee din Pasul Vâlcan, la granița vechiului Regat cu fostul Imperiu Austro-Ungar. Aici a fost prima linie de front pe care românii au recâștigat o palmă de pământ românesc din Ardeal. Foarte frumos, n-am ce zice, dar ce-i prea mult strică! Dragi primari, după părerea mea ați fost aleși să vă ocupați și de soarta noastră, de locurile de muncă pentru cei disponibilizați din minerit, de siguranța cetățenilor, de curățenie și mai ales investițiile care nu vin în zonă de 25 de ani. Lăsați astfel de manifestări pe seama celor care într-adevăr poartă pe umeri adevăratele „trese” ale istoriei. Nu vă atribuiți merite pe care nu le aveți.

De obicei nu sunt așa de înverșunată dar pe mine ca și pe mulți alții ne preocupă ceea ce fac aleșii noștri, pentru noi. Ei orice ar face, niciodată nu vor fi eroi. Nu sunt în stare să-și dea viața pentru țară și popor.

Publicitate

26 august 2016 - Posted by | Romania | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: