Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Mănăstirea Cernica

De Sf Maria fiind la București am vrut neapărat să merg la o mănăstire. Am studiat harta să vedem una mai aproape. Cum deja vizitasem Mănăstirea Sărmucășești, am stabilit că mergem la Mănăstirea Cernica. Pe drum ne-am dat seamă că acum un an am fost acolo, dar chiar nu ne-a părut rău, acum fiind zi de sărbătoare și poate puțin mai răcoare, o puteam vizita mai în amănunt.

„Mănăstirea Cerica a fost ridicată în anul 1608 în timpul domniei lui Radu Șerban și a fost ctitorită de marele vornic al lui Mihai Viteazul, Cernica Știrbei și de soția sa, Chiajna. Complexul monahal de la Cernica a reprezentat o adevărată școală de educație monastică. În cadrul mănăstirii s-au construit trei biserici și trei paraclise: „Adormirea Maicii Domnului”, construit în 1790, „Sf. Ioan”, construit în 1842, și „Intrarea în biserică”

Biserica Mare, cu hramul Sf. Nicolae, a fost avariată la cutremurul din 1802 și reparată în anii 1809-1815 de arhimandritul Timotei. O reparație capitală s-a făcut în anul 1925, după ce în urma unui cutremur în anul 1838 o turlă s-a dărâmat iar în 1923 a avut loc un incendiu.

Biserica cu hramul Sf. Gheorghe a fost construită în secolul al XVIII-lea de Dan Brașoveanu. În anii 1962-1964 a fost refăcută complet iar după stricăciunile cutremurului din 4 martie 1977 a fost reconsolidată.” – informații preluate de pe wikipedia.

Zona este foarte frumoasă, multă verdeață, flori de sezon, pomi seculari și un lac destul de curat, de pe malul căruia se pot vedea turlele bisericilor.

2 septembrie 2016 - Posted by | Manastirea Cernica | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: