Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Dac Fest 2016

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri istorice a avut loc în zilele de 16-18 septembrie 2016 pe platoul de la Măgura Uroiului. Așa cum era de așteptat a fost o manifestare bine documentată istoric, după spusele celor care au participat în toate aceste zile.

Pentru mine foarte important ar fi fost să văd parada costumelor antice care a avut loc vineri, pornind din centrul orașului Simeria, dar din păcate am ratat-o. Doar duminică am urcat pe platoul de la poalele dealului numit Măgura Uroiului, cu formă de cuşmă dacică, parcă predestinat unor astfel de manifestări.  Aici am văzut ateliere de pielărit,

fierărie, olărit,

gastronomie

sau coafură, toate realizate precum în perioada dacilor. Acestea au fost apreciate de toată asistența dar mai mult de copii, curioși să vadă cam cum se trăia fără tehnica zilelor la care ei sunt martori. Dar și mai încântați sunt de luptele dintre „armatele” dacilor și romanilor, luptele de gladiatori, mânuirea arcului

sau alte demonstrații militare,

toate bine documentate de organizatori (Asociația Terra Dacica Aeterna, Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia, Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova, Legio I Italica).

Dul Paul Cheptea, părintele Asociatiei Terra Dacica Aeterna, a fost și Premiantul fără premii ediția 114, ce nu întâmplător s-a ținut la Măgura Uroiului în cadrul Festivalului „DAC FEST 2016”. Din păcate nu am stat cât am fi vrut, foarte cald și lipsa locurilor umbroase m-au făcut să cobor mai repede la locul de parcare, foarte bine amenajat și dirijat de polițiști.

Și cum nu puteau să lipsească ședințele foto, cel mai original dac-Turistul rătăcit-a fost foarte solicitat după cum se vede, de tinerele domnișoare.

Gata cu distracția de mâine din nou în „rătăceală” 🙂

Publicitate

18 septembrie 2016 - Posted by | Festival Medieval | , , ,

Un comentariu »

  1. steluta ,totul este la superlativ !!! ma inclin ,te citesc cu drag de fiecare data ! 18 sept.2016 dana blendea

    Comentariu de danna | 18 septembrie 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: