Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Prin Țara Hațegului-Geoparcul Dinozaurilor – Casa Vulcanilor

Geoparcul Dinozaurilor – Geoparc Internațional UNESCO, acesta are 6 puncte de vizitare: Sediul din Hațeg, Casa Dino Pitici, Casa Vulcanilor, Casa Tradițiilor, Centrul de Știință și Artă și Casa Miniaturilor.

Dacă unele din ele au fost vizitate și anterior acestei acțiuni, acum scriu numai despre Casa Vulcanilor, un obiectiv creat prin grija și sârguința locuitorilor din zona.

Casa Vulcanilor este o construcție sub formă de ciupercă, situată în satul Denuș, la aproximativ 3 km de vestita biserică. A fost realizată în 2014 din pământ galben, paie și apă. La construirea și dotarea ei au contribuit în mare parte tineri locali pasionați de istoria și geografia locului. Aici am aflat lucruri interesante despre vulcanii care dominau Insula Hațegului acum 65 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș. Pe atunci, regiunea numită astăzi Țara Hațegului, făcea parte dintr-o insulă tropicală înconjurată de apele Oceanului Tethys. Insula avea în jur de 80.000 de kilometri pătrați și era populată de dinozauri. În urma erupțiilor vulcanice violente a rezultat lavă și bombe vulcanice, aruncate la zeci de km departare. Ca să ajungi la Casa Vulcanilor ai de trecut „Puntea peste timp”

unde primești multe informații în legătură evoluția geografică a locului,

după care începi să urci o pantă destul de abruptă

dar cu un peisaj demn de o carte poștală ilustrată.

Un ultim popas de documentare

urmat de „Poteca timpului”

și „Casa Vulcanilor”, o căsută parcă scoasă din poveștile fraților Grimm.

„Casa vulcanilor” face parte din programul educațional inițiat de Universitatea București în cadrul Geoparcului dinozaurilor din Țara Hațegului.

#PrinȚaraHațegului este un eveniment organizat de Călin Bobora, Raul Malea şi Alisa Bencău. Evenimentul este sponsorizat de Pensiunea Sarmis și susținut de Fermele ADO, ELIT și T&O Prodcom

Publicitate

11 noiembrie 2016 - Posted by | Tara Hategului | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: