Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Mănăstirea Icoana-Gorj

Mergând de la Sadu spre Novaci în comuna Crasna Satul Cărpiniș se face un drum la dreapta, unde la cca 1 km se deschide în fată ochilor o priveliște de care ești surprins. Este vorba de Mănăstirea Icoana așezată într-un cadru pitoresc la poalele muntelui Parâng în Depresiunea Subcarpatică Olteană la aproximativ 40 km de Tg-Jiu și 10 km de Novaci.

Deși la șoseaua principală este un indicator spre mănăstire, nu ne-am așteptat să vedem aici o asemenea minunăție, cu atât mai mult cu cât intrasem deja la Mănăstirea Crasna, un lăcaș de cult vechi și după spusele unui călugăr, cu mare lipsă de resurse pentru restaurare.

Dar să revenim la Mănăstirea Icoana. Lucrările de construcție pentru biserica din lemn au început în 1995, din inițiativa preotului Ion Popescu, de la Biserica Icoanei din București, pe un teren moștenire părintească a familiei preotului și a fost sfințită în 1996. În biserică se află o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Icoanei din București. Biserica de lemn este construită din grinzi de lemn pe temelie de piatră și beton.

 În aprilie 2011 acoperișul bisericii de lemn a luat foc din cauza unei scântei provenite de un aparat de sudură, dată de la care nu s-a mai slujit în această biserică, deși stricăciunile au fost remediate.

În anul 2008 s-au început lucrările de construcție la biserica nouă cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, care au fost finalizate în anul 2011.

Aceasta este o mânăstire de maici care se gospodăresc foarte bine, deși din spusele cuiva sunt doar 4 maici și câteva ajutoare de prin sat. Este un adevărat colț de rai. În Mânăstire este foarte curat și ordonat, cu multe flori și plante exotice, păuni și porumbei.

Am spus o rugăciune în noua biserică, am cumpărat și aprins lumânări într-un loc special amenajat cum nu am mai întâlnit până acum.

Din păcate ploaia și frigul nu ne-a lăsat nici aici să stăm prea mult așa că ne-am promis să revenim

dar să mergem și la Biserica Icoanei din București, unde slujește acest preot generos, Ion Popescu. A făcut ceea ce oameni cu mare potențial financiar nu s-au gândit să facă pentru comunitatea din care provin. Doamne Ajută!

21 aprilie 2017 - Posted by | Manastirea Icoana | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: