Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

TomCoconea și Red Bull X-Alps 2017

Fiecare competiție Red Bull X-Alps are câteva lucruri în comun: munți înalți, plimbări lungi, zboruri înalte … și Toma Coconea. Romanul este o legendă a sportului cu parapanta și este singurul atlet care are o mulțime de fani care-i urmăresc traseul, îl încurajează virtual. Renumit pentru viteza pe teren, Toma s-a remarcat prin recordul de alergare într-o singură zi – 140 km dar și pentru participarea sa la toate cele 8 ediții ale competiției.

Cel mai bun loc al său până acum a fost locul 2 în 2011. El a terminat pe locul 10 în 2013 și a trebuit să abandoneze Red Bull X-Alps 2015 din cauza unui accident. Ambiția și determinarea l-au adus înapoi pentru Red Bull X-Alps 2017 și va căuta să aducă concetățenilor bucuria unei lupte cu el însuși.

31 de sportivi au luat startul în cursa de 1.138 km de la Salzburg la Monaco, doar pe jos cu echipamentul în spate sau cu parapanta, pe un traseul și cu reguli bine stabilite, trebuind să atingă opt puncte obligatorii din șapte țări.

Primul punct a fost vârful Geisberg de 1287 m unde Toma a ajuns al doilea, cu șapte minute mai târziu decât primul sportiv. Următorul punct este situat pe vârful Triglav de 2864 m, din Slovenia, la 157 km sud față de primul punct.

La prima oră din a doua zi de concurs (03.07.2017) Toma Coconea declara: „“Am profitat de vremea rea și de calitatea mea, aceea de a alerga, chiar și în condiții extreme. Ținta noastră a fost să trecem de Lacul Kolnbreinspeicher, o zonă foarte periculoasă și greu accesibilă. Am reușit să trec în jurul orei 2 AM de această zonă vitregă, fiind singurul care s-a încumetat să parcurgă traseul, mai ales că vântul bătea cu peste 100 km/oră. A fost o noapte grea, am parcurs peste 120 km, însă sper să ajung astăzi într-o zonă unde vremea arată mai bine pentru zbor. Dacă voi reuși, voi fi singurul atlet care va putea zbura astăzi și avansul ar putea fi considerabil” Baftă Tomiță…….

Competiția poate fi urmărită live aici.

PS. Urmărind cursa am văzut locuri prin care am trecut, pensiuni unde am poposit și obiective turistice vizitate. Amintiri frumoase!

 

3 iulie 2017 - Posted by | Toma Coconea | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: