Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Prin pădurea fermecată

Mergând la București deodată observ în județul Gorj, în comuna Bumbești-Pițic undeva pe dreapta o pădure colorată. Bineînțeles că oprim și noi ca și mulți alți trecători prin zonă. Era ceva deosebit să vezi atâta culoare pe marginea drumului.

Aflăm din pancarta instalată la întrarea în pădure că este vorba de proiectul Art Land „Grădina Paradisului”, la care au participat aproximativ 30 de voluntari, în perioada 30 iunie – 3 iulie 2017. Au fost vopsiți cu vopsea ecologică peste 600 de copaci din Pădurea Dumbrava, ideea aparținând artistului vizual Mihai Ţopescu. Acesta a declarat că a realizat o intervenție artistică în natură, s-a creat un impact vizual și emoțional, pădurea transformându-se într-un spațiu al meditației, reflexiei și reculegerii. Totodată este și un fel de manifest la tot ce se întâmplă cu defrișările de păduri. 

Artistul a explicat că a ales Pădurea Dumbrava pentru că este vizibilă din Drumul Național.

Orice inițiativă în legătură cu vopsirea copacilor din alte zone rămâne doar un copy-paste fără nici un impact, doar imitații ieftine și bani irosiți. La fel este și cu montatul umbrelelor acolo unde nu te aștepți.

Publicitate

24 august 2017 - Posted by | Romania | , ,

Un comentariu »

  1. […] ce prin 2017 am trecut prin „pădurea fermecată” anul acesta am fost să vedem și „Căsuța răsturnată”. Fiind în drumul […]

    Pingback de Căsuța răsturnată « Ghiocel07 | 10 august 2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: