Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Sibiu 2017

N-am mai fost de ceva timp în Sibiu și mai ales nu am parcat pe o stradă lăturalnică (eram îngrijorați că din cauză de Cibinfest va fi aglomerat în parcarea centrală). De fapt eram în Orașul de jos, o zonă altădată industrială, după clădirile văzute.

Tot aici este cea mai veche piață a orașului pe strada Ocnei, unde până în 1976 a existat o clădire Straja Dragonilor, cu elemente de arhitectură barocă și clasicistă. Tot aici a funcționat și un han.

Am fost surprinsă de multe clădiri frumoase arhitectural dar în paragină. Unele sunt renovate dar cele mai multe în stare jalnică. Centrul arată bine, chiar și acolo sunt cam așa: una da, alta ba….

Probabil dacă Sibiul era capitală europeană 20 de ani  se transforma cu siguranță, fiind astăzi comparabil cu multele orașe europene cu clădiri restaurate și foarte frumoase. Ce am mai remarcat, clădirile refăcute încep și ele să se scorojească. În rest Sibiul rămâne unul din orașele preferate, are totuși un iz aparte…..

Mă fascinează în continuare acoperișurile cu „ochi„. Nu știu rolul lor în timp, probabil ceva specific săsesc, dar unic.

Cu siguranță vom reveni și cu altă ocazie mai ales că acum autostrada este funcțională în întregime, adică de la Deva la Sibiu.

Mai multe fotografii aici.

 

24 septembrie 2017 - Posted by | Sibiu | , ,

Un comentariu »

  1. […] cele din urmă ne hotărâm la ceva, luam loc la masă, mâncam și plecăm în explorarea zonei centrale să se așeze mâncarea înainte de a purcede din nou la drum. Noroc că eram sătui, că la […]

    Pingback de Cibin Fest 2017 « Ghiocel07 | 25 septembrie 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: