Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Resortul „Theodora Golf Club”

Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă (localitatea Teleac, aproape de Alba Iulia), pe malul drept al Mureșului.

Terenul de de golf se întinde pe 56 ha are 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m, unul fiind cel mai lung parcurs din Europa, de 735 metri.

Din cele 62 ha, partea cea mai generoasă este alocată terenului de golf (56 ha) iar 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. Aici se găsesc 14 vile pentru cazare cu 82 camere duble la standarde pe patru stele plus, disponibile deja spre rezervare. Toate poartă nume de floare: Magnolia, Hortensia, Margareta, Iris….

Mai sunt construite 5 vile în regim privat,

o sală de conferințe cu 70 locuri dar și o sală pentru întâlniri de afaceri mai restrânse,

un range-drive

Pentru sezonul cald există și o piscină exterioară. Restaurantul are o capacitate de 160 locuri în interior și 100 locuri pe terasă. Se oferă clienților preparate culinare și băuturi fine, la prețuri accesibile.

Într-o discuție privată, omul de afaceri Ioan Popa ne-a mărturisit că în 26 de ani a investit câteva sute de milioane de euro în clădiri și spații pe care le-a retehnologizat și care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați. Dar nici o investiție nu ia dat atâta bătaie de cap ca acest proiect.

Realizarea unui teren de golf implică costuri foarte mari, specialiști în domeniu și o muncă titanică. S-a lucrat efectiv un an și jumătate, investiția fiind evaluată la 15 milioane de euro. În locul anexelor a fost o fermă iar pe terenul de de golf o exploatare de balast plină de cratere și gunoaie. Ca să nu mai vorbim de malul Mureșului. Igienizarea a durat câteva luni după care s-a trecut la realizarea propriu-zisă a proiectului. Au fost aduși specialiști din străinătate și s-au făcut lucrări în concordanță cu standardele internaționale. Mai greu a fost cu muncă brută brută, din lipsa forței de muncă….. De menționat că antreprenorul Ioan Popa și familia sunt pasionați de golf, vara și schi, iarna. Proiectul acesta își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. Noul club asigură posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc în cadrul zonelor din exterior dar și din interior, urmând ca în viitorul apropiat să fie deschisă și o Academie de golf destinată copiilor. De menționat că locație este foarte bine semnalizată prin indicatoare montate pe traseu.

Vă recomand să vizitați acest resort, chiar merită. Nu trebuie să fim jucători de golf ca să admiram și să ne umplem sufletul de frumos, elegant și bun gust. O limonadă, o bere, o cafea, o înghețată, o prăjitură și o priveliște de vis. Încă de la intrare poți să-ți dai seama ce poți vedea în interior.

Parcarea este foarte generoasă, cu multe locuri de parcare, flori și verdeață

Resortul poartă  numele Theodora, de la fiica antreprenorului, și ea o pasionată a sportului nobil, golful.

Cu aceasta investiție atât comuna Teleac cât și comuna învecinată Ciugud din județul Alba se înscriu pe harta celor care știu să atragă investitori în toate domeniile. Drumul este asfaltat, clădirile renovate, pășunile curățate, utilități la fiecare casă, au fost deschise câteva afaceri și se pare că urmează și altele. Se vede că aici funcționează zicala „omul sfințește locul”. Printre companiile de aici se numără un depozit logistic de electrice, o firmă care produce kebab care se exportă în Franța și o companie care fabrică instalații electrice pentru automobilele Porsche Cayenne sau Volkswagen Touareg. Este o zonă foarte căutată de cei care doresc liniște și aer curat, este foarte aproape de Alba Iulia și autoritățile au știut cum să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare.

Publicitate

17 octombrie 2017 - Posted by | Alba Iulia | , , , ,

2 comentarii »

  1. […] despre comuna Ciugud din Județul Alba, am și trecut prin zonă când am vizitat resortul „Theodora Golf Club„, cel mai mare teren de golf din sud-estul Europei. La întoarcerea din Blaj am intrat în […]

    Pingback de Comuna Ciugud « Ghiocel07 | 23 mai 2018 | Răspunde

  2. […] resortului Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România (l-am vizitat și servit masa – oct 2017- când era proaspăt […]

    Pingback de Ghiocel07 | 17 mai 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: