Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Chateau de Chillon-Leman

Castelul Chillon este un castel din secolului al XIII-lea la ieșirea din Montreux, Elveţia, la capătul estic al lacului, pe malul îngust dintre Montreux și Villeneuve, care oferă acces la valea alpină a Ronului.

Este construit pe o insulă stâncoasă, de-a lungul drumului comercial care ducea în Italia, cu vederea la lac.

Cea mai veche atestare documentară a castelului datează din 1150, când Casa de Savoy controla zona situată la țărmul lacului Geneva. În anul 1536, elvețienii (mai exact bearnezii) au ocupat castelul Chillon. În timp acesta a servit ca fortăreață, arsenal și închisoare pentru mai mult de 260 de ani. Castelul a devenit proprietatea Cantonului Vaud în 1803 și, de atunci a început restaurarea lui.

A devenit un simbol național al Elveției, fiind reprezentativ pentru frumusețea lui, unicitatea, armonia formelor și stabilitatea de care dă dovadă, fiind clădit chiar pe malul lacului Geneva (Leman)

Castelul este alcătuit din mai multe corpuri de clădire, unite cu ziduri înalte din piatră, adevărate metereze și cu mai multe turnulețe pătrate sau rotunde. În castel sunt peste 40 de camere, pivnițe, trei curți interioare (Curtea de Jos, Curtea Castelanului și Curtea de Onoare) și mai multe pasaje de trecere. Deasupra celui mai înalt turn pătrat, stă în bătaia vântului steagul Elveției.

Dintre toate castelele feudale din Elveţia, Chillon este cel mai cunoscut ca fortăreață a lorzilor din Evul Mediu și cel mai vizitat castel din Elveția. Aceasta și datorită poziției ușor accesibile și vizuale.

6 ianuarie 2018 - Posted by | Elvetia | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: