Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Sedum spectabile sau iarba de soaldina

Acum câțiva ani am avut o plantă foarte rezistentă și deosebită. Dintr-o eroare umană a ajuns de pe balcon direct pe trotuar….Tare rău mi-a părut de ea, era cu flori mov, frunze cărnoase și rezistentă la intemperii. Trecea iarna cu bine în frigul pe balcon iar primăvara dădea noi lăstare. Anul trecut am primit una de la buna mea prietenă din București, am pus-o într-un ghiveci mare și în toamnă m-a bucurat cu florile ei mari mov.

În urma unei lungi căutări pe google am aflat că se numește oficial Sedum spectabile sau iarba de soaldina, are înălțimea maxima de jumătate de metru și se dezvoltă ca o tufa. Face parte din categoria plantelor perene și este originală din Coreea și China. Are nevoie de soare mult și udări frecvente mai ales în cursul zilelor caniculare de vară. Frunzele cărnoase au culoarea verde deschis iar florile apar vara târziu sau început de toamnă și sunt roz sau mov. Este o plantă nepretențioasă la sol și temperatură.

Zilele astea am ieșit pe balcon și am avut surpriza să-mi văd planta cu lăstari noi care vor crește și mă vor bucura cu frumoasele flori la toamnă. Chiar și până atunci va fi frumoasă cu culoarea ei verde intensă și în fiecare zi mai dezvoltată.

Ce ziceți, nu-i așa că este frumoasă?

 

9 martie 2018 - Posted by | Flori | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: