Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Povestea elefantului galben

În ce țară trăim? Da știu, în România, dar nu România lui 2018 ci România preistorică. Și acum să va spun oful meu. Cu mult înainte de Crăciun nepoțelul meu își dorea de să primească cadou un elefant galben.

Nu mă întrebați de unde ideea, că nici eu nu știu. Intru pe câteva saituri de jucării cunosc, caut pe Google, dau sfoară-n țară și în afara țării să fac rost de un elefant galben. Cum să nu satisfaci doleanța nepotului, că doar Moș Crăciun este atotputernic și aduce orice jucărie solicitată. După ce sursele interne au fost epuizate, din vorbă în vorbă prietena mea Andrea din Germania dă și ea o căutare și găsește acest animal ciudat pe Amazon, face repede comanda cu destinația Bragadiru, județ Ilfov, poate-poate ajunge de  Crăciun.

Comanda este făcută în data de 11 decembrie 1917. Trece Crăciunul, nu-i nimic este bun și de ziua nepoțelului, trece și ziua lui de naștere. Mai caut din când în când pe Poșta Română și din 27.12.2017 până în 16.03.2018 situația neschimbată și arată așa:

Deci: 27.12.2017 intrat în țară din Austria; 29.12.2017 în prelucrare BSI București; 03.01.2017 în prelucrare BSI București.

Vorbesc cu fiul meu, se consultă și el cu prietenii, mai citim câteva comentarii de „bine” pe diverse saituri și tot ce ne rămâne este să așteptăm să fim anunțați prin aviz poștal sau telefon de existența elefantului la un oficiul poștal. Acolo oricum nu se poate merge fără o țidulă la mână. Mă și gândeam că nu mai trebuie să caute Iepurașul cadou că vine elefantul galben de care probabil Alexandru a și uitat între timp 🙂

Astăzi neavând ce face intru din nou pe celebra Poștă Română să  văd pe unde se mai plimbă greoiul patruped. Și ce să vezi? Elefantul nostru a făcut calea întoarsă.

Cum este posibil? Uite așa, bine. Poșta Română se joacă de-a uite pachetul, nu e pachetul. În data de 20.03.2018 este returnat către expeditor. Încă o dată, poate nu am fost clară: în 16.03.2018 era încă la BSI București; în 8.01.2018 este afișat programul de funcționare București Ghișeul 5; în 20.03.2018 este returnat la expeditor. Un colet normal știu că este ținut în poștă 10 zile, ăsta de ce a fost returnat în 2-3 zile? Sau onorata Poșta  face aceste actualizări așa de flori pomană să se absolve de orice răspundere? De ce nu s-a făcut avizarea destinatarului sub nici o formă, de ce nu am fost anunțată pe mail de schimbarea statului deși am solicitat acest lucru prin aplicație? Cam mulți ce de……. Cine răspunde de toate aceste încurcături? Dacă în loc de o jucărie pachetul ar fi conținut medicamente vitale pentru viața unei persoane? Până când Poșta Română își mai bate joc de oameni fără a răspunde și a plăti nimeni? Știu, sunt întrebări fără răspuns cum sunt multe altele în țara asta minunată.

PS. Oricum, mulțumim Andrea pentru efortul de a căuta și cumpără jucăria. Să ne trimiți o fotografie să vedem cum arăta plimbărețul galben 🙂

27 martie 2018 - Posted by | Craciun | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: