Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Riscurile tehnologiei

În noiembrie 2008 mi-am făcut al doilea blog, un blog de rețele culinare. Am pornit de la un dosar cu fițuici îngălbenite de vreme lăsat moștenire de mama mea. Dosarul cuprinde  rețete simple dar cu un rezultat gustos, așa cum erau toate cele făcute de mama și bunica mea.

Cu siguranță toți aveți melancolia bucătăriei de acasă, chiar dacă acum se gătește mai modern și cu ingrediente sofisticate. Dar să revin. Din 2008 până în ianuarie 2012 blogul era pe wordpress. Cum nu mă pricep la partea asta tehnică eram mulțumită că pot scrie aici rețetele vechi dar și pe cele noi, un lucru util pentru mine, pentru prieteni dar și pentru urmașii urmașilor mei 🙂 În ianuarie 2012 fiul meu îmi face cadou un domeniu și așa zice el, intru și eu în rândul bloggerilor serioși. Deci șapte ani și jumătate scriu rețete cu fotografii, etape de lucru, descrieri amănunțite să priceapă oricine. Toate bune și frumoase, eu nu am altceva de făcut decât să prepar și să postez, de întreținerea blogului se ocupă fiul meu. Asta până ieri când dau să intru și….surpriză. Blogul nu mai merge. Dau alarma și sunt liniștită, nu sunt caz singular, mulți alți bloggeri sunt în aceeași situație. Se pare că hosterul, sau cum s-o fi numind are ceva probleme de natură financiară și toate blogurile sunt blocate. Nu știu cum se face dar toate merg prost în țara asta. Nu pot înțelege cum un om de afaceri nu-și plătește facturile, taxele și impozitele, cum poate să-și bată joc de munca atâtor oameni. Dacă știa să are probleme nu era corect să anunțe clienții să se mută în altă parte? Că doar nu așa peste noapte a venit potera peste el. Și uite în felul acesta munca de zeci de ani a unor oameni cinstiți se duce de râpă într-o clipită. Păi nu mai bine scriam numai pentru mine într-un caiet? Că doar suntem în sec XXI, nu?

Dacă căutați vreo rețeta la mine pe blog, aveți puțintică sau mai multă răbdare, poate-poate individului i se face milă de noi. Până atunci să fim sănătoși.

Publicitate

9 mai 2018 - Posted by | Blog | ,

2 comentarii »

  1. Sa stii ca eu de ceva vreme ma tot gandesc serios daca nu ar fi cazul sa imi scriu toate retetele intr-un caiet, acum vazand postarea ta cu siguranta voi trece la actiune! Sper sa se rezolve problemele si sa iti recuperezi blogul! Te imbratisez cu drag!

    Comentariu de Postolache Violeta | 10 mai 2018 | Răspunde

    • Cu siguranță le voi salva undeva la mine în calculator. Fotografiile le am…. Sper să se rezolve, este munca mea de 6 ani și a altor bloggeri de și mai mulți ani.

      Comentariu de ghiocel07 | 10 mai 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: