Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Budapesta, te uimește de fiecare dată

Am trecut prin Budapesta pentru a nu știu câta oară și ca de fiecare dată ne uimește prin turismul practicat, prin multitudinea de naționalități, prin organizare, prin frumusețe….

Sosirea a fost într-o sâmbăta așa că abia am găsit un loc de parcare pentru a face câteva fotografii la superbul sediul al Parlamentului și la Dunărea cea albastră.

Pentru Citadelă, Bastionul Pescarilor și Castelul Regal nu a fost chip să găsim parcare așa că am lăsat pe duminică dimineață în speranța că turiștii nu sunt așa de matinali.

La un moment dat am găsit subterana de la Bazilica Sf Ștefan și cu chiu cu vai am lăsat mașina în grija altora, modul de parcare nefiind sofisticat dar pentru noi limba magheară este precum chineza. Prin bunăvoința celor de acolo care știau bine engleză am reușit s-o parcăm dar și s-o recuperăm.

La întoarcere din vacanță vremea a fost mai prietenoasă așa că ne-am plimbat puțin și pe pietonala Vaci Utca, parcând în apropiere de Hala Comercială Centrală 

Oricând revenim cu mare drag în această superbă capitală europeană. În Budapesta ai unde să te plimbi, ai ce vedea, poți admira arhitectura fascinantă a orașului dar și Dunărea cea albastră care străbate orașul. Îmi doresc o revenire pentru o plimbare nocturnă pe Dunăre. Orașul arată superb luminat, l-am văzut cu ocazia Târgul de Crăciun.

10 octombrie 2018 - Posted by | Budapesta | , , , , ,

3 comentarii »

  1. […] via Budapesta, te uimește de fiecare dată — Ghiocel07 […]

    Pingback de Budapesta, te uimește de fiecare dată — Ghiocel07 – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“ | 10 octombrie 2018 | Răspunde

  2. Am retinut, vrei nocturna, o sa fac un efort …

    Comentariu de serbionel | 10 octombrie 2018 | Răspunde

  3. […] Bisericii mănăstirii vedem o clădire minunată. Mi-a adus aminte de clădirile frumoase din din Budapesta. Este vorba de Primărie. Clădirea fost construită între 1887-1888 în stil predominat baroc. […]

    Pingback de Sighișoara « Ghiocel07 | 31 martie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: