Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Flori la Die Gärtnerei Schwaighofer

În plimbarea prin ploaie și ceață din prima zi de octombrie am oprit în Saalfelden am Steinernen Meer, un oraș din districtul Zell am See/Salzburg unde am ochit imediat un supermarket de flori. Ce am văzut acolo nu pot să vă descriu în cuvinte.

De la flori obișnuite,

la măslini,

aranjamente florale

podoabe de sezon, vaze, coșuri și ghivece de flori, coronițe de Crăciun….

Majoritatea produselor confecționate erau ecologice. Coșuri din nuiele, conuri de brad, animăluțe din lemn, crenguțe de mac sau bumbac, flori din așchii de lemn….

În imediata apropiere o imensă pepinieră dar și o seră generoasă cu tot felul de flori și arbuști. Să nu mai vorbim de speciile de orhidee…. Normal că mi-aș fi cumpărat și eu o floare-două dar cum să reziste în mașina la un drum de peste 1000 de km!? Așa că m-am mulțumit cu un trandafir din așchii de lemn 🙂

Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie ceea ce poți vedea și cumpăra de aici. Pensiunile probabil din astfel de locații se aprovizionează să facă aranjamentele de sezon. Și credeți-ma austriecii știu să-și împodobească curțile, casele și pensiunile în funcție de anotimp. Aș fi stat acolo toată ziua să admir fiecare exponat. Te încărcai de frumos și bună dispoziție. Pentru cei interesați magazinul se numește Die Gärtnerei Schwaighofer.

 

17 octombrie 2018 - Posted by | Austria | , , ,

Un comentariu »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: