Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Biserica parohială Sf. Sigismund din Strobl

În plimbările noastre, dacă avem ocazia intram în bisericile locale dar trecem și prin cimitir, acesta fiind chiar în curtea edificiului de cult. Așa s-a întâmplat și în micuțul oraș Strobl, Austria.

O biserică mică și primitoare, cu bănci unde poți să stai să meditezi, loc de aprins lumânări (iei lumânarea, pui 1 EUR și o aprinzi cu un chibrit aflat tot acolo).

Biserica este simplă și primitoare, albă la interior și exterior, cu câteva tablouri semnificative pe pereți.  Inaugurată în mai 1761, în biserică există două statui, reprezentând pe Chiristopherus și Joseph. În stânga altarului este imaginea Fecioarei Maria iar în partea dreaptă Sf Francisc-episcop de Geneva.

Am avut privilegiul de a participa și la un mini-concert de orgă. Ce poate fi mai înălțător, mai profund, mai frumos?!

Atât la intrare cât și la ieșire din biserică am admirat mormintele din curtea bisericii. Mici, simple, cu multe flori colorate, alei fin pietruite.

Nu am văzut nimic ostentativ și nimic măreț, doar liniște, curățenie, ordine și respect pentru cei dispăruți. Până și cele câteva stropitori din fundal stau ordonate și la îndemâna aparținătorilor care întrețin mormintele. Acum faceți și voi o comparație cu ceea ce este la noi….. Cred că am mai scris undeva dar mă repet, aici până și să mori este un lux. Doamne Ajută!

28 noiembrie 2018 - Posted by | Austria | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: