Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cascada Pișoaia-Comuna Vidra

Cascada Pișoaia se află în comuna Vidra pe Arieșul Mic, la confluență cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului DJ 762 ce duce în Comuna Avram Iancu. Se află în versantului drept al Arieșului Mic, vis-a-vis de Dealul cu Melci.

Căderea de apă se realizează de la cca.18 m înălțime, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formațiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului măresc spectaculozitatea zona. Aria protejată are o suprafață de 2.5 ha.

Rezervația peisagistică Cascada Pișoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag și arbori izolați de rășinoase.

Se poate ajunge cu mașina până în parcarea amenajată și de acolo se urcă la cascadă pe o potecă destul de alunecoasă în această perioadă a anului.

În zonă sunt case de vacanță, locuințe dar și pensiuni. Cu siguranță primăvara și vara zona este mai frumoasă dar zăpada bogată a unei ierni adevărate o face spectaculoasă.

Publicitate

25 ianuarie 2021 - Posted by | Tara Motilor | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: