Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Pandemie, carantină, stare de alertă, lockdown, vaccin….

În februarie 2020 apare un fenomen deosebit pentru noi. Se vorbește de un virus mortal adus de undeva din China (orașul Wuhan) care se răspândește rapid în toată lumea. Vedem la tv mașini de salvare, mașini ale armatei, izolete, oameni cu mască, medici echipați precum cosmonauții, oameni morți pe stradă, convoaie de mașini mortuare….

Imagini care te îngrozesc, cu care nu ești obișnuit și care parcă fac parte dintr-un film SF. Virusul apare și la noi prima dată la un cetățean din Gorj, considerat pacientul nr. 1, care avusese contact cu un cetățean italian dovedit ulterior că ar fi fost purtătorul virusului. Din fericire ambii au avut simptome ușoare și sunt bine. Pe buzele tuturor este prezent cuvântul pandemie și SARS COV-2. Acesta este virusul iar infecția se numește COVID-19. De aici începe totul. Repede urmează măsurile de siguranță, testările, autoizolare, carantina totală, stările de alertă, școala online, munca online, declarațiile pe proprie răspundere, cozile la magazine, cumpărături excesive…..

Spitalurile sunt pline de bolnavi, secțiile ATI nu mai fac față, medicii sunt epuizați, apar primele cazuri în rândurile lor dar și primele decese. Din păcate ceea ce la început îngrozea o lume întreagă acum se ia în derâdere, oamenii sunt din ce în ce mai sceptici, mai nerăbdători să iasă la distracție, la restaurant, la petreceri, încălcând măsurile de siguranță. Uneori chiar persoanele publice sunt sceptice și îndeamnă la nesupunere. Unele au plătit cu viața neîncrederea în virus și nerespectarea sfaturile specialiștilor. După un an de zile purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale devin subiecte controversate, întreaga lume se revoltă, încep manifestațiile de stradă. Toate acestea în contextul creșterii numărului de cazuri, a numărului de internați la ATI. Se vorbește de vaccin. Creat mult mai repede decât se credea, vaccinul este disponibil la noi din decembrie 2020. Din nou scepticii fac propagandă anti-vaccinare. Cu toate acestea lumea dorește vaccinarea, se înscrie pe platformă, se vaccinează. Eu am făcut vaccinul Pfizer prima doză în 27.01.2021 și rapelul în 17.02.2021. Simptome nu am avut, poate la rapel puțină somnolență, dar nimic altceva deosebit. Momentan țara este în stare de alertă, orașul meu în carantină, incidența fiind de 6,36/1000 locuitori. Am scris acest post doar pentru urmași…..

27 martie 2021 - Posted by | Informatii utile | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: