Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Lăcașul de cult de deasupra lumii

Este vorba de Mănăstirea Dobriță, cea mai nouă mănăstire din Județul Gorj, comuna Runcu, satul Dobrița Aflată în apropiere de Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, la o altitudine de 780 de metri, mănăstirea adăpostește nouă maici venite din toată țara alături de stareță. Așezământul reprezintă o adevărată oază de liniște pentru cei care ajung aici din întâmplare, sunt pacienți ai spitalului sau aparținători. Mai putin în perioada aceasta când spitalul este Covid și Post-Covid.

„În anul 2005 a fost pusă piatra de temelie a Bisericii de către IPJ Teofan, cu Hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Mina. În 2010 a fost sințită cu Hramul Sfântul Prooroc Ilie de către IPJ Mitropolitul Irineu. În 2015 s-a ridicat la statutul de Mănăstire, fiind aici nouă maici, din Maramureș, Dolj, Tismana, Argeș, Alba Iulia. Din zonă suntem trei. Ne descurcăm foarte bine. Suntem în folosul creștinilor și a bolnavilor aflați la spital ”, spune stareța Emanuela Vancea într-un interviu.

După cum se poate vedea locul de tihnă de acum a fost realizat cu multă muncă, maicile au plantat flori, cresc animale cultivă legume în solarul din curtea mănăstirii, au chiar și câteva aranjamente pentru a încânta și mai mult ochiul vizitatorului. Curtea arată minunat, deși este ridicată pe un platou de piatră. Maica Stareță mai spune că „Pentru noi este bine.

Este mai greu de urcat iarna pe drumul cu serpentine (foarte bune de altfel), ceea ce face ca măicuțele în aceasta perioadă a anului să se descurcă cu ce au în gospodărie. Orice credincios își găsește aici liniștea. De aici în zilele senine se poate vedea până la Rovinari și chiar până la Turceni, înspre sudul județului Gorj.

Dacă aveți drum prin zonă chiar merită să vă reculegeți câteva minute în acest loc minunat cu aer curat, liniște și frumusețe.

26 aprilie 2021 - Posted by | manastire | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: