Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

La cules de căpșuni

Acum doi ani, mai exact în 24 iunie 2019 am vizitat dintr-o întâmplare ceea ce avea să devină o afacere de succes. Atunci se numai Carpathian Berries, acum poartă numele Continental Berries. La prima vizită nu ne-am văzut cu persoana care visa să pună bazele unei afaceri locale cu fructe de pădure. Mai prin toamnă am revenit în zonă și ne-am întâlnit cu dul Nicolas. Un om care ne-a spus în mare povestea lui de viață, ceva demn de un bun roman autobiografic. A trecut prin foarte multe dar cu ambiție și credință a depășit toate greutățile și acum se poate mândri cu afacerea la care a visat, o afacere pe care a crescut-o de la zero. Dacă citiți și vă uitați pe fotografiile de acum doi ani se poate vedea începutul și se poate face o comparație. Astăzi am mers la Bretea să vedem cu ochii noștri ceea ce am citit și văzut pe pagina de FB. Sincer este mult mai mult decât se postează pe paginile de socializare, la fața locului ești pur și simplu uimit de cum au evoluat lucrurile, de ambiția și perseverența dlui Nicolas și a familiei sale. A crezut în această afacere și uite că ia reușit. Și totuși are un of. Desfacerea se face doar persoanelor fizice prin livrare la domiciliu în localitățile apropiate, prin cules direct din plantație și contractele cu mari firme de lactate, gen Danone. Nu are contract cu supermarketurile, acestea impunând un preț mult sub cel corect. Acum noi am cumpărat și din magazin și de la piață dar nici unele nu au gustul și calitatea celor culese la Carpathian Berries. Nu, nu fac reclamă, nu sunt plătită pentru ceea ce scriu. Sunt doar un român care vrea să mănânce produse românești de bună calitate.

Am fost foarte bine primiți. Fiind printre primii vizitatori ai locației dul Nicolas ne consideră nu numai prieteni dar și făcând parte din familia Continental Berries. Nici nu știți cât sunt de bucuroasă să văd că un român realizează ceva, fără fonduri europene, fără implicare politică, doar prin muncă și iar muncă.

După bucuria revederii, după ce am stat mult de vorbă și am aflat planuri de viitor, am trecut la treabă, mai bine zis la plimbatul prin straturile de căpșuni mari, coapte, aromate. Eu am cules o caserolă, soțul a mâncat o caserolă…… Corect, nu?

Să nu vă spun câtă lume era la cules, cu mic cu mare. Se culegea și se mânca. Este imposibil să vezi frumusețea de căpșună, s-o atingi și să nu te îmbie „mănâncă-mă”. Oamenii au cules în caserolă dar și în lădițe puse pe cărucioare pentru a fi mai ușor. Fiecare după dorință.

Neuitând de viața grea pe care a dus-o, dul Nicolas și firma sa se implică și în acțiuni de caritate. Face donații caselor de bătrâni, caselor de copii, bolnavilor din spitale dar și celor din zonă fără posibilitatea de a se deplasa. Toată stima!

Pe lângă plantațiile de căpșuni sunt și plantații de zmeur și mur (52 hectare în proprietate și 10 hectare în arendă). Abia aștept să revenim și să le vedem în toată splendoarea lor. Probabil peste doua luni.

În plus dumnealor au pus bazele Cooperativei Agricole „Continental Fruits” pentru a ajuta mici producători în desfacerea produselor. În spatele sediului administrativ din Călan se construiește fabrica de procesare a fructelor, pentru a obține dulcețuri, siropuri, topinguri. Și dacă nu v-am convins să veniți la Bretea Română vă spun că tot aici se va construi un Berryland…..dar despre asta în altă postare. Mai multe puteți afla de pe pagina de FB dar și de pe postările de pe blog. O ultimă fotografie și pornim la drum încărcați de bună dispoziție și satisfacția omului mulțumit de ceea ce a văzut și aflat.

Înainte de a pleca dul Nicolas ne-a smuls promisiunea de a reveni la cules de mure și zmeură, să vedem evoluția afacerii dar și să mai stăm la o poveste. Domnilor, încă o dată felicitări pentru ceea ce ați realizat pentru localnici prin locuri de muncă, pentru noi prin minunatele fructe și pentru posibilitatea de a vedea că prin muncă și credință, se poate.

Publicitate

7 iunie 2021 - Posted by | Continental berries | , , , , ,

3 comentarii »

  1. […] câteva imagini cu ceea ce se dorește a fi Berryland, un proiect foarte ambițios pentru cei de la Continental Berries. Le doresc spor la treabă și mult […]

    Pingback de Astăzi despre Berryland « Ghiocel07 | 11 iunie 2021 | Răspunde

  2. […] băgat la congelator. Ieri l-am reciclat, aveam prin sertar o ciocolată cu lapte și mure de la Continental Berries, combinația perfectă pentru un dulce delicios, aromat și de […]

    Pingback de Budincă de cozonac cu ciocolată și mure - Retetele mamei | 26 august 2021 | Răspunde

  3. […] afaceri cu fructe de pădure, după de am văzut începuturile parcului de distracții, după ce am cules căpșuni pe plantație acum vă invit să vedeți acest interviu cu Ana Maria Neculai, Director […]

    Pingback de De la Continental Berries la Berryland « Ghiocel07 | 19 octombrie 2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: