Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Colibiță

În luna iunie am avut întâlnirea de 43 de ani de la terminarea facultății. Da, încercăm ca în fiecare an să ne vedem într-o locație, fără prea mare pregătire dar cu mult drag de revedere. Anul trecut era stabilită la Colibița dar cum pandemia ne-a împiedicat să ne vedem anul acesta colegul Bălan a rezolvat tot la acolo, o zonă superbă aproape de Bistrița. Drumul cam lung pentru noi dar am constatat că o colegă a venit din Brăila, deci și mai de departe. Au venit din Cluj, Deva, Hunedoara, Huedin, Abrud, Cugir, Oradea…..dar ca de obicei cei mai de aproape nu au venit și nici nu au dat un semn de viață. Nu am fost mulți dar ne-am simțit foarte bine, am depănat amintiri, ne-am povestit de copii și nepoți, ne-am plimbat prin zonă. Am vizitat Mănăstirea Piatra Fântânele, am servit masa la Stâna Parc West aparținând de Fisherman’s Resort, unii au făcut o plimbare cu barca pe lacul Colibița, ce mai a fost frumos.

Colibița este un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița.

Localitatea Colibița se afla inițial pe locul în care este în prezent lacul. În 1979 s-a luat decizia de strămutare a satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii.

Lacul are o suprafață de 270 ha, lungimea de 13 km și volumul apei acumulate de 65 mil m3, fiind situat la o altitudine de 900 m. Pe malurile lacului se află stațiunea turistică Colibița. Fisherman’s Resort este situat pe malul lacului cu vedere spre munții din Parcul Național Călimani.

În concluzie, o zonă frumoasă, buna pentru o mini vacanță. Nu prea ai ce să faci aici în afară de stat în aer curat, poate pescuit, o plimbare cu vaporașul, baie în cele câteva piscine și multă odihnă.

2 august 2021 - Posted by | Turism | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: