Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Căsuța răsturnată

După ce prin 2017 am trecut prin „pădurea fermecată” anul acesta am fost să vedem și „Căsuța răsturnată”. Fiind în drumul nostru spre București nu puteam rata ocazia să vizităm ceastă atracție mediatizată destul de mult. În luna mai soțul meu nu a fost interesat așa că am trecut de pădure și nu am intrat pe drumul ce duce la căsuță. Acum l-am corupt și chiar nu i-a părut rău.

Căsuța răsturnată se află în comuna Bumbeşti Piţic, satul Ponoare și este singura de acest fel din țară, după spusele tânărului Alexandru Ducum care a „furat” ideea unui obiectiv similar vizitat în Turcia.

După ce cumperi biletul de vizitare (15 lei), pe o alee ajungi la căsuță trecând și pe lângă o mașină bineînțeles tot cu sus-n jos.

Urcăm scările și intrăm în prima încăpere, bucătăria. Totul, de la bufet, masă, vesela, aparatură, la flori, detergent și tapet este poziționat pe invers 🙂 Tapetul chiar mi-a plăcut foarte mult….

Nu scapă nici un amănunt pe care l-ai vedea într-o bucătărie modernă.

A doua încăpere este dormitorul, unde soțul meu vroia puțină odihnim dar nu a ajuns la pat 🙂 S-a mulțumit doar cu privitul și eu cu o fotografie în oglinda șifonierului.

Cea mai ciudată încăpere este baia, unde te aștepți să-ți curgă apa în cap 🙂

Coborâm scările, mai aruncăm o privire spre acoperiș unde bicicleta, florile, masa și scaunele de pe terasă dar și preșul de la intrare stau așa cum se cere, întoarse.

Tot aici este în construcție un parc de aventură pentru adulți și copii peste 14 ani, dar și o pistă mică de karting. Din spusele gazdelor în toamnă totul devine funcțional. Chiar merită, este un punct de atracție pentru turiștii care trec prin zonă, și nu numai. Locația este ușor de găsit, indicatoare fiind destul de multe pe traseu.

Spre ieșire, o mică terasă unde poți servi o înghețată sau un suc, câteva măsuțe și scaunele manufacturate așteaptă vizitatorii iar la magazinul cu suveniruri găsești lucruri drăguțe personalizate. În concluzie a fost o oprire plăcută și distractivă.


Publicitate

10 august 2021 - Posted by | Căsuța răsturnată | , , , ,

Un comentariu »

  1. Foarte interesant, O idee bună pentru o noup ieșire, Mulțumesc pentru postare!

    Comentariu de uzonovici matilda | 13 septembrie 2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: