Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Prin Slatina

Am colindat țara-n lung și-n lat dar la Slatina nu am ajuns. Într-o zi de duminică însorită de martie am plecat spre acest oraș sudic dar nu eram convinși că destinația finală va fi aici. Aveam mai multe variante. Oricum nu știam prea mute despre oraș doar numele companiei „ALRO Statina” ne era cunoscut din mediatizările referitoare la privatizare.

Acum la documentare aflu că Slatina are o importantă industrie, în special cu capital străin, producătoare de anvelope (Pirelli), țevi, componente auto, cabluri electrice, produse carbografitice. Am dat o tură prin oraș, am făcut câteva fotografii și ne-am întors acasă tot prin Drăgășani așa cum ne-am și dus.

Despre Drăgășani ce sa spun? Un oraș muncitoresc destul de sumbru, nu prea am avut ce admira. Singurul obiectiv pe care poate vom reuși să-l vedem cu alta ocazie este Muzeul vinului din centrul orașului. Și apropos de vin, pe șosea, la fiecare casă, erau tarabe cu sticle mari sau mici umplute cu vin alb sau roșu, pe lângă ouă, usturoi și alte zarzavaturi. Nu știu cum rezistă vinul în canistrele de plastic la căldură dar așa o fi moda în zonă. Ce ma impresionat și mai mult au fost serele și solariile din zonă, foarte mari și multe. Am și din Drăgășani câteva fotografii….

Dar să revenim la Slatina. Mi-a plăcut orașul, este curat, cu clădiri moderne dar și istorice încă nerenovate sau în reabilitate. Poate dacă mă documentam mai bine înainte de a pleca în excursie vedeam și alte obiective. Dar oricum în câteva ore nu prea ai ce alege. A fost o duminică frumoasă mai ales că soțul meu a ales un drum neumblat de noi până acum.

28 martie 2022 - Posted by | Turism | , , ,

Un comentariu »

  1. Am fost și eu în Slatina, este un orășel fain, cochet.
    Despre Drăgășani, hmmmmmm….doar amintirea celebrilor galoși/teneși care se făceau aici cândva.

    Comentariu de Gigi Țepuș | 28 martie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: