Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Sovata, Stațiunea balneoclimaterică Sovata

Orașul Sovata se află pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munților Gurghiu, la o altitudine de 475–530 m. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari Sovata este o stațiune ce poate fi vizitată în toate sezoanele. Este recunoscută la nivel European, încă din anul 1850 datorită lacurile cu ape clorurate și sodice care au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni. Pe lână tratament stațiunea oferă posibilități minunate pentru odihnă și relaxare. Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde.

Renumele stațiunii este dat de lacurile existente aici (cele mai cunoscute fiind lacul Ursu, Aluniș, Rosu, Mierlei) benefice atât pentru efectul terapeutic cât și pentru fenomenul de heliotermie. 

Situată la 65 km de Târgu Mureș, 75 km de Sighișoara și 200 km de Brașov,  stațiunea Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară.

Deci, fiind atât de aproape de Sighișoara am făcut și noi o plimbare de câteva ore prin stațiune. Aveam vagi amintiri de acum multi ani când am mai trecut pe aici într-un concediu circuit. Stațiunea mi-a plăcut deși sunt deschise multe șantiere, multe garduri împrejmuitoare destul de inestetice și după părerea mea inutile. În rest o stațiune curată pe care poate o vom mai vizita și când este verde și cu siguranță cu multe flori.

Mi-au plăcut pensiunile și hotelurile vechi cu arhitectura austro-ungară, și-au păstrat farmecul de altă data. Am înțeles că investitori din Anglia și Ungaria au investit milioane de euro pentru reabilitarea hotelurilor în paragină iar acum construiesc și altele moderne. Cu siguranță vara Sovata este aglomerată, turiștii români și străini venind aici pentru tratament dar și pentru plimbări în aer curat.

În concluzie Sovata este una din cele mai solicitate stațiuni pentru tratament, este curată, elegantă și te poți plimba în voie prin parcuri dar și pe trasee stabilite. Cu siguranță vara este mult mai frumos, verdele și florile specifice zonei înfrumusețând zona.

Mai multe fotografii pe FB

4 aprilie 2022 - Posted by | Turism | , , ,

3 comentarii »

 1. Foarte frumoasă stațiunea Sovata, indiferent de anotimp, mai ales după renovarea sa în 2009.Stațiunea lacustră, cu apa sărată, nămolul și aerul cu aromă de pini, te face să te simți bine.

  Comentariu de uzonovici matilda | 4 aprilie 2022 | Răspunde

 2. Vara este foarte aglomerat, nu găsești loc de parcare, stai la cozi la restaurante ca să poți mânca, eu nu recomand…. ca pățitul nu știe nimeni!
  Și mie îmi place Sovata, dar mai degrabă în extrasezon, ca să zic așa.

  Comentariu de Gigi Țepuș | 4 aprilie 2022 | Răspunde

 3. […] am fost la Sighișoara și Sovata nu puteam să nu facem un foarte mic popas la Mediaș. În drum sper Sighișoara venind dinspre […]

  Pingback de Mediaș, oraș medieval « Ghiocel07 | 11 aprilie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: