Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Spre Mănăstirea Frăsinei

Într-o frumoasă zi de toamnă, mai precis în octombrie, am avut un traseu foarte ciudat. Am plecat la cimitir să vedem dacă este curat la morminte (în 1 Noiembrie în Ardeal se sărbătorește Ziua Morților), apoi ne-am îndreptat spre Cimpa dar am făcut cale-n toarsă pe Cheile Jiețului.

Am urcat pe Transalpina până a cota 2033 m, am făcut câteva fotografii într-un decor selanar după care la coborâre am luat masa în portbagaj.

La intersecția cu drumul spre Obârșia Lotrului soțul mă întreabă dacă nu vreau să mergem la Mănăstirea Frăsinei, că a văzut fotografii postate de cineva pe fb. Nu am stat prea mult pe gânduri și am spus hai să mergem. Eram sătui, soare și frumos afară, numai bine de plimbare. Nu prea am socotit că drumul este destul de lung dar mai ales că este octombrie și se întunecă repede. Acum asta e, hai la drum…..Am făcut drumul acesta de zeci de ori (Petroșani-Voineasa) dar data aceasta parcă nu se mai termina.

În sfârșit am ajuns în șoseaua care duce la Rm Vâlcea. La un moment dat (la 25 km de Vâlcea) vedem indicatorul spre Mănăstirea Frăsinei. Se urcă destul de mult dar este frumos, drum bun, peisaj de toamnă. Ajungem la vestita mănăstire când deja începe să se întunece. Gata, facem câteva fotografii, aprindem o lumânare și ne întoarcem. Ei, nu a fost chiar așa. La cca 2 km apare o placa pe care scrie clar că femeile nu au acces în mănăstire. Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă din Romania în care nu au voie să intre persoanele de sex feminin.

Era chiar și un semn pe șosea, un fel de „pe aici nu se trece”.

Știam din documentare că femeile nu pot intra în mănăstire dar chiar să rămâi la 2 km, în pădure nu era pe placul meu mai ales că se întuneca. Soțul meu a făcut câțiva pași, s-a întors la mașină și am plecat. Oricum ne-am bucurat că măcar peisajul a fost superb. Aceasta a fost una din aventurile noastre din toamnă!

Pentru amănunte m-am documentat de aici.

15 aprilie 2022 - Posted by | Turism | , ,

2 comentarii »

  1. Interesantă situație…. neașteptată intenționam să zic….

    Comentariu de Gigi Țepuș | 26 aprilie 2022 | Răspunde

    • @Gigi Țepuș – Mda, așa am spus și noi.

      Comentariu de ghiocel07 | 26 aprilie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: