Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Parcul Romanescu din Craiova

Am văzut zilele trecute câteva fotografii cu lalele din Parcul Romanescu și cum de 1 Mai nu aveam ceva mai bun de făcut am plecat să vedem cu ochii noștri ce este acolo. Drumul a fost foarte bun, deloc aglomerat, verde și pomi înfloriți pe tot traseul. Întocmai pe placul meu. Ajungem în Craiova, aplicația waze ne duce fix la parc dar aici ce să vezi, nu ai unde arunca un ac dar-mite să parchezi mașina. Soțul meu face câteva ture doar-doar mai pleacă cineva dar nici o speranță.

Parcăm în cele din urmă pe o străduță și întrebăm pe cineva dacă de acolo ajungem în parc. Da, dar mai întâi treceți prin cimitir. Zis și făcut. Suntem surprinși să vedem că și alți mulți turiști fac același lucru. Ceva neobișnuit pentru mine dar se pare foarte obișnuit pentru localnici. Pe acolo este drumul normal, o alee largă asfaltată ce trece prin mijlocul cimitirului duce în minunatul parc. De remarcat curățenia și ordinea din cimitir. Dar să trec la lucruri mai puțin macabre. Parcul mustește de lume, parcă toată Craiova s-a adunat acolo să petreacă ziua liberă.

Noroc că aglomerația era la tarabele cu mâncare, ceea ce pe noi nu ne-a afectat deloc, nefiind amatori de mici, grătare sau alte minuturi în căldură sau în astfel de locuri. O luăm pe aleile parcului și după câteva fotografii la animalele din mica grădină zoologică pornim în căutarea lalelelor.

Întinderea verdelui mă fascinează, apar tot felul de statuete, foișoare, ochiuri de apă. Nu departe o clădire foarte frumoasă, proaspăt restaurată despre care am aflat ulterior că este Casa Bibescu, locul care împreună cu foișorul alăturat a devenit loc de oficiere a căsătoriilor.

Câteva fotografii din zona Casei Bibescu și coborâm spre lac.

Lacul arată minunat ca de altfel întregul parc. O fântână arteziană se unduiește pe luciul apei. Timpul minunat te îmbie să stai la umbra unui copac și să admiri priveliștea liniștitoare.

Dar nu este timp de pierdut așa că trecem la frumoasele și multicolorele lalele care formează imagini de neuitat.

Parcul este dotat și cu câteva statuete, din păcate nu am aflat ce reprezintă dar farmecul lor îmbogățește imaginea locului.

De aici ne îndreptam spre podul suspendat dar facem fotografii doar din parc.

Ne îndreptam spre ieșire dar nu înainte de a surprinde și partea aceasta a lacului. Lumea se odihnește pe gazonul frumos tuns, îndrăgostiții stau pe bancă iar copiii zburdă printre lalele. O imagine frumoasă, copii și flori! Ei nu știu ce-i grija zilei de mâine, ce-i războiul sau pandemia. Așa este normal, copilul trebuie să-și traiască copilăria.

Gata scurta dar intensa plimbare prin Parcul Romanescu din Craiova. Contrar altor postări, nu am scris nimic despre istoricul parcului. Aici găsiți lucruri interesante, era păcat să le știrbesc din cronologie sau informație. În ceea ce privește fotografiile am mai multe într-un album pe FB. Dacă aveți ocazia sau plăcerea, cel mai bine este să vedeți parcului cu ochii voștri, cu siguranță este de interesant în orice anotimp.

10 mai 2022 - Posted by | Turism | , , ,

2 comentarii »

  1. Articolul și imaginile superbe ne îndeamnă să vizităm minunatul parc din Craiova. În general citesc cu mare plăcere tot ce publicați. Felicitări!

    Comentariu de uzonovici matilda | 12 mai 2022 | Răspunde

    • @uzonovici matilda – mulțumesc pentru aprecieri. Scriu din când în când pentru a sugera și altora drumeții scurte prin țară. Unele sunt locuri prin care nici noi nu am fost și le-am descoperit cu drag.

      Comentariu de ghiocel07 | 13 mai 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: