Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Prin stațiunea de schi Cavnic

Mergând dinspre Baia Mare spre Mănăstirea Bârsana am trecut prin Cavnic. Cum nu le am cu sporturile de iarnă nu știam că aici este stațiune de schi deși numele-mi spunea ceva. Probabil de la tv unde iarna mereu se pomenesc cele mai înzăpezite zone, acolo unde frigul domină muntele.

Cunoscută ca și polul zăpezii din Maramureș, Cavnic are doua domenii schiabile: Roata și Icoana. Soarta a făcut să ne oprim la SuperSki, din domeniul schiabil Roata. Aici într-o parcare uriașă erau mașinile câtorva turiști opriți ca și noi la o cafea, a celor care dețineau restaurantul Roata, dar și uriașele utilaje folosite iarna la întreținerea pârtiilor.

Un domn tare simpatic ne povestește despre stațiune, despre pârtiile de schi dar și ce putem vizita în zonă. Am aflat că domeniul schiabil se găsește la poalele Munților Gutâi și lungimea totala a pârtiilor este de 8,5 km, aici la Roata este cea mai lungă pârtie din Maramureș, de 8 km din care 4 cu zăpadă artificială, frigul favorizând menținerea ei.

În total sunt 7 pârtii de dificultăți diferite, 5 la Roata și 2 la Icoana. Domeniul Icoana se găsește la 200 m de Roata.

Am rămas plăcut surprinși de drumurile impecabile și ne întrebam pentru a mia oară de ce la noi spre Voineasa nu se face nimic…… Și încă ceva, ordine și curățenie ceea ce nu prea vedem în alte zone montane. De la simpaticul domn aflăm că la Breb putem vedea primele două case cumpărate și restaurate de Prințul Charles (informație controversată pe net) iar la Budești o biserică din lemn ce datează din 1361. Dar despre aceste obiective în altă postare. Nu pot încheia fără să vă arăt micii „proprietari” a doi câini superbi.

O fetiță se juca cu flocosul cățel și soțul meu i-a spus că dacă-i place să-l ia acasă, la care ea foarte dezinvoltă îi răspunde: aici este casa mea. Tare ne-a plăcut răspunsul dar mai ales fetița.

12 mai 2022 - Posted by | Maramureș | , , ,

2 comentarii »

  1. Informatii noi pe care nici noi nu le-am știut. Mulțumim pentru postare.

    Comentariu de uzonovici matilda | 12 mai 2022 | Răspunde

  2. […] Cavnic un domn simpatic ne-a recomandat să vizităm doua case restaurate de Prințul Charles în Satul […]

    Pingback de Biserica de lemn din Budești. « Ghiocel07 | 28 mai 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: