Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Electro-șezătoare în Ciugud, Păuca și Alba Iulia

Sâmbătă am participat la un eveniment inedit numit electro-șezătoare, organizat de Primăriile din Ciugud, Păuca și Alba Iulia. Instigatorul moral al evenimentului a fost Titus (Kona-Sibiu) după ce a fost prin zonă și a văzut stațiile cu energie solară din Ciugud și Păuca.

Acum câteva date generale. Comuna Ciugud este în Județul Alba, foarte aproape de municipiului Alba Iulia, are o populație de cca 3000 de locuitori și are în componență 6 sate. Stația de încărcare se află în spatele clădirii Primăriei, într-o parcare pe al cărei acoperiș sunt montate panouri fotovoltaice.

Păuca este o comună situată la granița dintre județele Alba și Sibiu, la cca 40 km de ambele reședințe de județ. Stația de încărcare se află în curtea Primăriei, în parcarea pe acoperișul căreia sunt montate, de asemenea, panouri fotovoltaice.

S-a făcut o oprire și la Hăpcia, sat intermediar între cele două comune, la 7 km de Ciugud. Aici în curtea Centrului Local de Informare și Promovare Turistică este montată o stație single-phase. Toate cele 3 locații au fost testate de participanți, sunt funcționale și gratuite.

Cele trei comunități (la două dintre ele voi reveni) au decis că viitorul aparține electromobilității și ar trebui să fie un exemplu de urmat și de alte localități din țară. O vorbă din bătrâni spune că omul sfințește locul. Și asta se vede aici și veți vedea și în cele ce urmează.

Referitor la eveniment, noi am fost intruși acolo neavând mașină electrică doar hibrid dar cum soțul meu este interesat de tot ceea ce înseamnă mașină nu putea rata ocazia de a afla lucruri noi. Programul a fost încărcat. Întâlnirea celor 40 de participanți a fost la Primăria Ciugud unde după protocolul de primire a oaspeților, interviurile și fotografiile de rigoare s-a început programul propriu zis:

Vizită la Școala Gimnazială din Ciugud (voi reveni pe larg),

vizitarea resortului Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România (l-am vizitat și servit masa – oct 2017- când era proaspăt inaugurat),

pornirea în caravană spre Păuca (un traseu de cca o oră), oprire la Păuca, discuții cu dul primar și pasionații de mașini electrice, prânz tradițional cu bucate tradiționale, vizitarea Școlii Smart de la Păuca și a Bisericii Evanghelice (voi reveni pe larg).

După un gulaș savuros, o cafea și o fotografie de grup caravana se întoarcere la Ciugud și Alba Iulia.

Punctul final este în Piața Cetății din Alba Iulia unde au loc discuții cu reprezentanții administrației locale despre planurile de viitor, cu accent pe susținerea electromobilității.

Pasionații locali au parte de un spectacol oferit de mașinile TESTA. Se fac fotografii și se vizitează cetatea.

17 mai 2022 - Posted by | Eveniment | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: