Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Piața Cetății din Baia Mare

În mai 2022 am făcut un traseu interesant: Jibou, Zalău, Baia Mare, Cavnic, Bârsana, Beclean. Ideea era de a vizita Grădina Botanică din Jibou despre care auzisem că este minunată, și chiar a fost.

Nu am reușit să scriu nimic despre Baia Mare, aici am stat doar foarte puțin prin Piața Cetății. Am făcut câteva fotografii și am plecat spre Bârsana, drumu-i lung plus câteva opriri pe traseu.

Câteva instantanee luate în fugă. Turnul Sf Ștefan este turnul-clopotniță al fostei biserici cu hramul „Sfântul Rege Ștefan”. Turnul Ștefan a fost ridicat în secolul al XV-lea, principele Ioan de Hunedoara vrând să marcheze într-un mod special victoria împotriva turcilor pe care a obținut-o la Ialomița în 1442. Turnul, realizat din piatră masivă, a început să fie ridicat în anul 1446, fiind terminat în anul 1468, atunci când la conducere era Matei Corvin.

Catedrala romano-catolică Sf Treime este construită în stil baroc în anul 1718 situată foarte aproape de Piața Millennium

Biserica Sf Ierarh Nicolae este prima biserică a creștinilor ortodocși din Baia Mare și datează din 1922.

Clastrul minoriților, Restaurant Milenium (în spate se vede Turnul Sf Ștefan), Teatrul Municipal

Situat în Piața Libertății, Hotelul Regele Ștefan (Istvan Kiraly), a fost construit în anul 1874, de Primăria orașului Baia Mare. Construcția includea un hotel, un restaurant și un casino. Clădirea fost modernizată în 1901. După decembrie 1989, hotelul a fost vândut. Hotelul a devenit în 1998, proprietatea unei firme, din Liechtenstein. Noii proprietari trebuia să investească o sumă considerabilă pentru a fi dat în funcțiune.

A fost o escală foarte scurtă cu promisiunea de a reveni pentru a vedea și alte zone ale orașului.

Informațiile sunt de pe Wikipedia

Publicitate

15 februarie 2023 - Posted by | Turism | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: