Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Prin Alpi cu parapanta si pe jos

De doua zile stau cu ochii pe monitor sa vad pe unde mai zboara sau merge Toma Coconea un parapantist din Romania-Petrosani. Toma Coconea, este singurul roman calificat la una dintre cele mai grele competitii din lume, ”X- Alps”, a plecat din centrul orasului Salzburgului urmand sa parcurga traseul de 864 km pana Monaco. Regulile sunt foarte stricte si orice abatere este penalizata. Concurentii trebuie sa parcurga traseu doar pe jos sau cu parapanta. Traseul este prin cinci tari, fiind nevoiti sa atinga opt puncte, acestea fiind cele mai faimoase varfuri ale Europei, printre care si Grossglockner la 3798 m.

Asemenea evenimente ar trebui promovata, sa stie lumea ca in Romania se fac si lucruri bune, ca avem oameni exceptionali care poarta cu cinste tricolorul. Nu vad pe nicaieri „frunza” adica sponsorizare din partea statului. Din fericire sunt firme private care si-au adus contributia la reusita acestei actiuni, companii care cred in Toma Coconea, in curajul lui, in munca si pasiunea lui. Daca sunteti interesati puteti sa urmariti „cursa” aici.

24 iulie 2011 - Posted by | Alpi, Grossglockner, Muntii Alpi, Parapanta, Toma Coconea

3 comentarii »

 1. ca „febra Coconea” a prins atata lume arata setea de valori adevarate. Am incercat sa gasesc si eu „sponsorii”…am cautat sa vad cat este de promovat. Culmea nu-l gasesti in mai nici un ziar…si am convingerea ca nu se va regasi nici intre „cetatenii de onoare” ai urbei noastre. Nu stiu daca ma mahneste asta sau nu. Ma gandesc ca poate e mai bine asa . Sa ramana omul acela pur, nemanjit de portocaliu sau rosu sau verde sau ce culoare o mai avea fiecare . Sa ramana adevarata valoare , sa ramana energia ce o emana si puterea de a arata o vointasi discilina de fier. Daca ma uit la trasaturile lui de caracter cred ca ar fi ceva la nelocul lui sa se amestece cu politica.Arata poate ca si fara „sustinerea” ministerului- primariei- poti fi puternic si invingator.
  Propaganda spre cunoasterea lui…se face pe facebook si de la om la om….Acum cand are nevoie de suporteri…ziarele gasesc zeci de alte fite care trebuiesc propagate…am gasit mai multe articole in ziare din afara care ii pomenesc numele decat in tara…in fine…un OM …o valoare…cinste lui!!!

  Comentariu de AndreaS | 25 iulie 2011 | Răspunde

 2. Suntem inca pe locul 2. Hai Tomita!
  http://www.redbullxalps.com/live-tracking.html

  Comentariu de ghiocel07 | 26 iulie 2011 | Răspunde

 3. […] o saptamana stau cu ochii pe monitor si urmaresc cursa contracronometru a lui Toma Coconea de traversare a Alpilor. Astazi de dimineata era la o […]

  Pingback de Toma Coconea aproape de Monaco « Ghiocel07 | 30 iulie 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: