Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Toamna prin PortoVenere

La întoarcere spre La Spezia din spre Monterosso, o altă oprire a fost la Porto Venere. Porto Venere este o comună din provincia La Spezia, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 3.691 de locuitori și o suprafață de 7,66 km². Este o localitate mult vizitată de turiști, fiind una din opririle făcute de ambarcatiuni.

Nici nu ajungi în Porto Venere și deja vezi de pe mare o atracție turistică, și anume Biserica San Pietro ce se înalță pe o stâncă la capătul falezei. A fost construită în 1198 și deși pare singuratică și greu de atins, turiștii veniți în Porto Venere o vizitează.

O altă atracție este Castelul Doria. Acesta este așezat în cel mai înalt punct al orașului, trebuie doar să urci pe străduțele înguste și ajungi la castel.

Până a sosit noul „mijloc de transport” care avea să ne ducă în Las Spezia, am făcut o plimbare pe Via Capellini, o străduță îngustă cu clădiri colorate și multe magazine cu suveniruri.

După cca o oră de bătut la pas stăduțele, de stat pe bancă și admirat peisajul și mai ales turiștii de toate vârstele, am pornit spre port să așteptăm vaporul care avea să ne ducă în Las Spezia. A fost foarte aglomerat și „barca” cam ciudată.

Totul este bine când se termină cu bine. Înainte de a pune piciorul pe uscat mai admirăm o dată frumusețea Mării Ligurice cu ale ei ambarcațiuni.

Gata, ne putem întoarcere la hotel să facem check out la hotel, să preluăm mașina din parcarea subterană și să plecăm spre nordul Franțel, mai bine spus pe celebra Costă de Azur.

8 aprilie 2024 - Posted by | Vacanta | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu