Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Ce ascunde sufletul unui om!?

Si eu ca si multi altii citesc pe FB diverse. In general am prieteni din domeniul culinar, ma relaxez cu retete simple dar si sofisticate, cu fotografii frumos colorate care te imbie la gatit. Pentru mine FB-ul este o delectare, nu ma bag in controverse politice sau „intelectuale”, nu citesc ceea ce-mi incarca negativ sufletul, imi filtrez bine prietenii, nu am nevoie decat de buna dispozitie dupa o zi de munca. De cateva zile insa am citit la Uica Mihai, un om deosebit a carui suferinta nu puteam s-o citesc printre randuri, o postare care m-a impresionat pana la lacrimi. Un om care stie sa traiasca frumos intr-o lume urata, un om care stie sa ascunda suferinta in bucate si vorbe de duh, un om care trece prin momente greu de imaginat. Si poate nu am fi aflat niciodata toate acestea daca nu se umplea paharul prin aberantul proiect de lege pentru sanatate si atacul lansat asupra lui Raed Arafat, un om simbol al Romaniei pentru crearea SMURD-ului. Imi aduc aminte de lupta lui cu autoritatile pentru legiferarea si modernizarea SMURD, de prezenta lui personala in cele mai grele momente. Uica, nu stiu daca citesti aceste randuri dar iti doresc din toata inima sanatate si putere de a merge mai departe, poate vom prinde si vremuri mai bune.

Foto

14 ianuarie 2012 - Posted by | Prieteni, Sanatate

3 comentarii »

 1. Frumoase cuvinte mama !

  Comentariu de sip | 15 ianuarie 2012 | Răspunde

 2. Multumesc pentru aceste cuvinte frumoase, vedeţi, Uica Mihai a devenit un personaj pitoresc, reprezentantul unei felii din Banatul ce aproape stă să piară ca tradiţie şi esenţă. De 5 ani car în spinare acest bucătar cu „geală” şi de câteva ori am vrut să îl ucid, fiindcă el a făcut ca scriitorul Mihai T. Ioan să dispară din conştiinţa publicului. Dar nu am făcut o crimă de acest gen, fiindcă multă lume are nevoie de el, fiindcă are prea mulţi prieteni şi chiar dacă l-aş ucide, el tot ar trăi mai departe. Mă rog la Domnul să mă lase să îl ţin în viaţă cât mai mult, cât despre mine ca om, ce mai contează ?

  Comentariu de Uica Mihai | 16 ianuarie 2012 | Răspunde

 3. Giocel07, este singura data , dupa multa, multa vreme, cand aud regionalismul „uica” cu care eram familiarizata in copilarie, este atat de pretios, termenul, pentru mine, dar este pretios si dl. care-l „pastoreste” si-i doresc multa sanatate si sa-l pot vedea/auzi multa vreme de acum inainte.
  Multumesc, uica Mihai, ca existi!
  Te rog, Ghiocel07, sa-mi mai dai o data linkul de pe youtube sa-l salvez.

  Comentariu de Elisa | 17 ianuarie 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: