Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cu tineretul prin Cetate

Da, sunt vesela si foarte bucuroasa, m-am intalnit cu copiii in Alba Iulia, am petrecut o zi frumoasa impreuna si am participat la manifestarile prilejuite de inaugurarea laturii de vest a Cetatii Alba Carolina.

Unde credeti ca ne uitam? La sotul meu care ne spioneaza de la inaltime …

Pornim prin Cetate si fotografiem Garda Cetatii.

Oare ce am manca, mici sau virslii? Poate din ambele, fiecare dupa preferinta si pofta.

Dupa o masa copioasa, Dana nu stiu daca se odihneste  sau face curte acestui om cu inima de fier 🙂

Ne oprim pentru cateva minute sa asistam la schimbarea garzii la „palat”. Fiecare cu obiectivul lui, parca ar fi paparazzi.

Deodata cand lumea observa fotograful din mine, iau pozitia de oameni seriosi 🙂 Nu stiu daca Dana se ascunde pe undeva sau a fugit cu omul de fier….

Schimbat garda, facut fotografii, vazut edilii orsului, admirat caii, tras cu arcul. Acum sa trecem la putina istorie, chiar si asa cu mesajul postat pe clopotul din Piata Cetatii. Pentru fotografii fiecare foloseste ce are in dotare, tatal un Canon, fiul noul Samsung Galaxy Note 3, de care este foarte mandru.

Iesim pe Poarta III a Cetatii, trecem podul ridicat, admiram Obeliscul din fata si celula in care a fost intemnitat Horea.

Aceasta este poarte principala de intrare in Cetate, deasupra fiind statuia lui Carol al VI-lea, Imparatul Imperiului Austriac in momentul in care a fost construita.

O luam la plimbare pe acolo pe unde ne duce drumul.

Infometati sau mai de graba infrigurati intram in Pub 13, Restaurant medieval, unde servim o ciorba sa ne incalzim.

La iesire deja este intuneric dar farmecul locului ramane, se vede pe fata noastra….

Intram in Sala Unirii sa vedem pe apucate Predarea stafetelor iar in Piata Cetatii asistam la o mica parte din spectacolul de flacari si efecte speciale,„Dansul zmeilor”. Fotografia dupa cum vedeti este a lui Cristi, el are scule asa de performante…..

Si cum tot ce este bine si frumos are si un sfarsit, ne luam ramas bun de la copii, urcam in Sofronel si plecam acasa. O zi frumoasa si la propriu si la figurat. Poate ne vom revedea la Alba in luna mai de zilele orasului.

6 decembrie 2013 - Posted by | Alba Iulia | ,

Un comentariu »

  1. Ne vedem si in mai daca trebuie. Pariez ca atunci o sa fie mai cald 🙂

    Comentariu de criserb | 7 decembrie 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu