Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Clopotul – Monumentul Unirii

In Piata Cetatii a fost inaugurat oficial un nou monument, este vorba de Clopotul – Monumentul Unirii. Acesta a fost dezvelit de catre primarul orasului.

Se spune ca forma lui este identica cu cea a clopotului pe care Regele Ferdinand l-a donat Catedralei Reintregirii (mai putin crapatura din el). Este o interpretare personala si moderna a Unirii celor trei Principate Romane.

Textul original din Rezolutia de la Alba Iulia este modificat, „Tara Ungureasca” a fost inlocuita cu „Tara Romaneasca”. Artistul spune ca „modificarea” din documentul care atestă Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost facuta din proprie initiativa, ca o forma de interpretare personala. Ma rog, nu cred daca istoriei trebuie sa-i dam interpretare…

 

De acum o sa pornim la vanatoare de clopote. Urmeaza „Clopotul Libertatii” – Monunemt inchinat Martirilor Revolutiei din 1989 din Piata Traian-Timisoara.

 

Publicitate

3 decembrie 2013 - Posted by | Alba Iulia | , , ,

2 comentarii »

  1. […] admirat caii, tras cu arcul. Acum sa trecem la putina istorie, chiar si asa cu mesajul postat pe clopotul din Piata Cetatii. Pentru fotografii fiecare foloseste ce are in dotare, tatal un […]

    Pingback de Cu tineretul prin Cetate « Ghiocel07 | 6 decembrie 2013 | Răspunde

  2. Acesta este in + ! nu trebuia amplasat in cetate!!!!

    Comentariu de MOI | 17 decembrie 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: