Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Idee de concediu – Cehia

Acum multi ani, mai precis in 1989, inainte de revolutie, am fost in excursie in Cehoslovacia. Tin minte ca mi-a placut foarte mult, era ceva deosebit pentru noi, astia din estul Europei.  Cladiri mari, somptuoase si bine intretinute, strazi curate si linistite, oameni amabili si civilizati, magazine pline cu marfuri deosebite nemaivazute de noi pana atunci. Iar de castelele vizitate, muzee si …. bere, fara cuvinte. Nu stiu, dar ma simteam mica intr-o lume mare si cred ca mi-ar fi placut sa traiesc in acele vremuri. Dar asta-i alta poveste, tine de firea si sensibilitatea omului. In 2007 am trecut fugitiv prin Praga, din pacate am stat putin, dar imi doresc sa revin. Un oras care mi-a ramas pe retina este Karlovy-Vary – statiune recunoascuta pentru apele termale. Acolo, in anii aceia, nu-mi venea sa cred cata curatenie era pe strada. La un moment dat sotul meu care fuma pe strada a fost atentionat sa-si stinga tigara aratandui-se o cutie cu nisip montata pe un stalp. Va dati seama cat respect pentru natura si aerul curat, nepoluat din statiune?! Daca stau sa ma gandesc bine, acolo veneau nu numai turisti, dar si oameni la tratament si nu era placut sa inspire fumul nociv al viciosilor. Cateva fotografii din Praga anului 2007.

Cred ca mi-ar placea sa mai trec o data prin Cehia, sa vizitez cateva localitati, poate si Karlovy-Vary. Ceea ce ma incurca mai mult, ca si in Ungaria, este moneda.

24 septembrie 2009 - Posted by | Calatorie, Cehia, Concediu, Fotografii, Praga

Un comentariu »

  1. Da frumos si de mers acolo!Noi am fost inainte de rev.la Bratislava(am sa povestesc o intimplare hazlie o data)si Kosice,apoi dupa numai la Kosice,am aceeasi parere si eu,mi-a placut mult de tot,curat si civilizat!

    Comentariu de Mariana | 24 septembrie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: