Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Karlovy Vary

De la Nuremberg am plecat spre Cehia, la Karlovy Vary. In 1989 am fost intr-o excursie aici si mi-a ramas in minte  acest oras. Retin de atunci ca m-a frapat curatenia, linistea si arhitectura deosebita a constructiilor. Si asta cu atat mai mult cu cat eram in comunism…..

Pana in 1945 numele orasului era Karlsbad, denumire care provine din germana și semnifica „Băile lui Carol”, referindu-se la imparatul romano-german Carol al IV-lea, care l-a descoperit la o vanatoare de cerbi si care-si avea cetatea de scaun la Praga.

Se spune ca orasul Karlovy Vary este al doilea cel mai vizitat oras din Cehia. Situat la 130 km de Praga, Karlovy Vary si-a castigat renumele datorita izvoarelor de ape minerale fierbinti, descoperite inca din Evul Mediu. In 1522 Dr. Payer din Loket a stabilit proprietatile apelor minerale, publica un tratat de medicina si astfel au fost facute cunoscute. La sfarsitul secolului al XVI-lea, erau cca 200 de cladiri balneare, dar aspectul orasului de azi dateaza din secolul al XIX-lea.

Orasul are peste 52.000 de locuitori, este situat la varsarea raului Tepla in Eger si este vizitat de zeci de mii de turisti si pacientii care urmeaza tratamente in amplasamentele balneare locale. Apele minerale sunt folosite, in special, in cure de baut. Sunt in folosinta 12 izvoare fierbinti (avand pana la 72°C si tasneste la 10 m inaltime)

si se pot gusta intr-o plimbare prin fata celui mai mare si cunoscut pavilion balnear, pe nume Vridlo, folosind cani speciale din portelan, care se cumpara din preajma.

In timp orasul a fost vizitat de personalitati precum: Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Franz Liszt, Johann Wolfgang Goethe, Friedrich Schiller, Aleksei Tolstoi, Antonín Dvořák.

Cehia fiind intre Germania si Austria, aceste tari si-au pus amprenta in arhitectura,

in amenajarea parcurilor

si gradinilor,

in multele constructii gen castel,

dar si in civilizatie si lux.

Nici Karlovy Vary nu face exceptie, cu atat mai mult cu cat aici se impleteste cultura, cu industria si turismul.

Pe langa ape minerale pentru care este renumit, Karlovy Vary este si locul de desfasurare a celebrului Festival International de Film.

Cat am stat la Karlovy Vary am avut parte de o cazare minunata pe care o voi prezenta cat de curand si pe care o recomand tuturor celor care trec prin zona.

Publicitate

13 decembrie 2012 - Posted by | Cehia | ,

3 comentarii »

  1. oh, cat de frumos e! pare incredibil de verde.

    Comentariu de andreea | 14 decembrie 2012 | Răspunde

  2. […] ce am terminat de vizitat “castelul”, ne-am inarmat cu harta orasului si am plecat sa bem o gura de apa […]

    Pingback de Cazare Karlovy Vary, Royal Golf Hotel « Ghiocel07 | 17 decembrie 2012 | Răspunde

  3. […] este că aceste capodopere de arhitectură ar putea rivaliza cu cele din Karlovy Vary sau Baden-Baden. Dar cum la noi s-a distrus sau lăsat în paragină tot ce-i vechi și frumos, […]

    Pingback de Stațiunea balneară Borsec « Ghiocel07 | 27 septembrie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: