Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Wolfgang, orașul de pe Wolfgangsee

Wolfgang este un oraș turistic, parcă desprins din carțile de povești, situat pe malul nordic al lacului Wolfgangsee foarte aproape de alte două orașe Strobl și St Gilgen.

Orașelul St. Wolfgang face parte din zona Salzkammergut sau zona lacurilor alpine. Această localitate se întinde de-a lungul lacului cu același nume, împrejmuit fiind de munții austrieci.

O dată ajunși în oraș, parcăm mașina și plecăm pe straduțele înguste, abrupte dar frumoase, pavate pe alocuri cu piatră cubica, mărginite cu case în stilul clasic austriac, cu multe pensiuni și hoteluri.

Deși aglomerat la ora la care am ajuns, este totuși multă liniște, calm, curățenie, acestea fiind atributele principale ale oricărui mic dar splendid orașel montan. Mi-au plăcut mult clădirile de pa malul lacului, toate au la parter magazine cu suveniruri, coferării sau restaurante.

Majoritatea au fațada atât de frumos pictatâ și cu flori la balcoane că parcă sunt ireale. Te și intrebi cum se mențin atât de curate și mereu aranjate

De flori ce să mai vorbesc…..

Pe faleză te poți plimba în voie admirând lebedele gingase sau poți închiria o bărcuță pentru a explora orașul de pe apa cristalină a lacului Wolfgangsee.

Ce spuneți de o așa primire într-un hotel sau un restaurant?

După ce ne-am încălzit pe malul lacului, mergem să vizităm și zona de magazine. Nu pot descrie în cuvinte modul de prezentare a mărfurilor, este atât de îmbietor încât cu greu faci față tentației de a cumpăra din fiecare ceva.

Încălziți, cu picioarele obosite de atâta plimbat, dar totodată dornici de a mai petrece câteva minute prin frumușelul oraș, ne îndreptăm spre mașină, cu promisiunea de a reveni poate într-o zi mai răcoroasă.

Publicitate

11 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

Un comentariu »

  1. […] Pentru noi a fost punctul de plecare în excursiile în regiunea Salzkammergut: Gmunden, St Gilgen, Wolfgang, calea ferată cu cremalieră spre Schafberg, Bad Ischl, Hallstatt, Mondsee, […]

    Pingback de Din nou în Strobl « Ghiocel07 | 15 octombrie 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: