Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Dinosaur World Transylvania

Pentru că nu am ajuns la inaugurare, ne-am tot propus să vedem și noi parcul tematic cu dinozauri. Nu știam exact locația dar întorcându-ne de la Geoagiu am văzut la intersecția cu drumul ce duce la Râul Mare Retezat un indicator spre Dinosaur World Transylvania. Așa că duminică fiind vreme foarte frumoasă ne-am îndreptat într-acolo.

Drumul bine semnalizat ne-a dus direct la locație. Nu vă imaginați câtă lume era acolo deși pe drum eram cam singurei. O parcarea uriașă adăpostea sute de mașini. Am luat bilet (20 lei pentru pensionari), am primit brățara și am pornit pe Traseul dinozaurilor. Aici machete de dinozauri făcute din materiale rezistente, din fibră, pe care copiii și părintii urcă să facă fotografii. Reproducerea este foarte bună, sunt mari și mici, atrag ca un magnet copilașii.

De la dinozauri am mers spre țarcul cu bizoni americani dar aceștia s-au ascuns de privirile noastre. Ne-am mulțumit cu o sculptură. În schimb măgărușii sunt prietenoși și dornici de a fi mângâiați.

Am înțeles că aici va fi amenajată o fermă de porci din rasa mangalița și o fermă de vaci din rasa angus și toată carnea va fi prepara aici pentru cei care vor sa servească o mâncare bio. În plus se vor prelua produse și de la producătorii locali pentru a-i susține și pe aceștia. Mai este și zona de sere în care se vor cultiva legume tot pentru oaspeți.

După ce am văzut dinozaurii și măgărușii am găsit și uriașele ouă.

Acum este momentul pentru relaxare în locurile special amenajate cu băncuțe, balansoare, hamace….

Și dacă ai văzut dinozaurii, ai mângâiat măgărușii și te-ai fotografiat cu uriașele ouă de dinozaur, poate te-a apucat foamea. Cumperi ceva de la tonetele din zonă sau poți să-ți savurezi sandvișul adus de acasă acolo la umbră.

Gată ne îndreptăm spre ieșire nu înainte de a fotografia câteva statuete tematice din lemn, foarte reușite.

Aceasta proprietate de aproape 100 ha se dorește a fi cel mai mare parc tematic din România, la poalele Retezatului. Mai multe informații puteți citi aici. Ne-am îndreptat spre ieșire, am luat mașina și am pornit spre Ohaba-Sibișel, dar obiectivele turistice de acolo le vom vedea cu altă ocazie.

Publicitate

7 octombrie 2021 - Posted by | Tara Hategului | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: