Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Retete dulci

Dupa cum am scris intr-un post mai vechi, am multe retete de la mama si nu numai, pe care intentionez sa le scriu pentru posteritate. Va dau astazi doua retete dulci.

Prajitura sperantei : 200 gr faina, 100 gr unt, 2 lg smantana, 1 lg rom, sare. Se lucreaza un aluat, care se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se intinde in tava si se toarna peste el urmatoarea compozitie: 4 galbenusuri frecate bine cu 200 gr zahar pudra la care se adauga 130 gr nuci macinate, vanilie si albusurile batute spuma. Se coace la foc potrivit si se taie rece.

Tort de 1 metru:  Se face un aluat de piscota (6 albusuri, 6 lg apa, 300 gr zahar, 250 gr faina, 6 galbenusuri) si se imparte in doua: unul ramane galben al doilea se face maro (1 lg cacao). Se coace in tava de chec ingusta.  Crema: 250 gr unt, 250 gr zahar, 3 lg rom se freaca bine.  Separat se fierbe 400 gr lapte cu un pachet de budinca colorata (roz). Dupa ce se raceste se amesteca cu untul.  Glazura: 6 lg apa se fierbe cu 6 lg zahar, 6 lg cacao si 100 gr unt. Piscotul se taie felii (cca 16 buc de blat) si se unge cu crema alternand culorile: galben-roz-maro-roz-galben-roz-maro-roz…… (sub forma de bagheta). Se intinde glazura calda peste acest…metru de tort si se orneaza. Cand e rece se taie pe colt, astfel o felie are trei culori. Este foarte delicios si aspectuos.

 

Anunțuri

24 Aprilie 2008 - Posted by | Sarbatori | , ,

2 comentarii »

  1. superba poza

    Comentariu de Sorina | 1 Octombrie 2008 | Răspunde

    • Fotografia trezeşte o multitudine de sentimente.
      (de cate ori am privit-o am avut un sentiment diferit)
      Ar fi fost bine un link cu imaginea marita.

      Comentariu de Berna | 27 August 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: