Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cutit pentru crestat castane

Cum sunt o mare amatoare de castane prajite si pe cele mai bune le-am savurat in fiecare an in Austria, in toamna trecuta am cautat un cutit special cu care se cresteaza inainte de a le pune la prajit. Binenteles ca atunci cand mi-a venit ideea nu am gasit, asa ca anul acesta misiunea a fost clara: cumparare cutit special. De fapt este ca un cleste cu care se cresteaza castana pe orizontala. Si pentru ca am gasit la Villach-Austria repede am achizitionatul unul, binenteles rosu.

Si acum cateva randuri despre castanele comestibile, avand in vedere proprietatile lor terapeutice recunoscute.  „Compozitia chimica a acestor fructe se aseamana cu cea a graului“, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Castanele contin vitaminele E, B1, B2, B6, C , saruri minerale (fosfor, magneziu, potasiu, calciu), lipide si glucide. Preparatele din castane comestibile sunt recomandate in special bolnavilor de inima,
de rinichi, anemicilor si convalescentilor.

12 octombrie 2009 - Posted by | Austria, Castane, Ustensile

4 comentarii »

  1. De ce nu spui cum au fost si cele de la Viena …pentru ca cele de la Linz au fost exceptionale.

    Comentariu de sip | 13 octombrie 2009 | Răspunde

    • Pentru ca inca nu am ajuns inca la „castane prajite”

      Comentariu de ghiocel07 | 13 octombrie 2009 | Răspunde

  2. […] în apă caldă pentru 20 minute după care se crestează cu un cuțit obișnuit sau cu un cuțit special pentru castane și se fierb în apă clocotita 15 minute. Se scot așa fierbinți din apă și se […]

    Pingback de Castane coapte în cuptor | 15 noiembrie 2016 | Răspunde

  3. […] în apă caldă pentru 20 minute după care se crestează cu un cuțit obișnuit sau cu un cuțit special pentru castane și se fierb în apă clocotita 15 minute. Se scot așa fierbinți din apă și […]

    Pingback de Castane coapte în cuptor - Retetele mamei | 20 ianuarie 2022 | Răspunde


Lasă un răspuns către sip Anulează răspunsul