Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Festivalul Pădurenilor

De dimineața soțul meu vede pe FB un afiș cu Festivalul Pădurenilor. Nu stam mult pe gânduri, ne îmbrăcăm, luam pălăriile de soare, evantaiul, apă, ceva de ronțăială și la drum. Nu este foarte departe.

De la Hunedoara spre Ținutul Pădurenilor, adică în Comuna Bunila satul Poienița Voinii, cca 30 km. O aruncătură de băț…. Dar având în vedere drumul demn de sec IX, ne-a luat ceva timp să ajungem. Și cum asta nu ar fi fost de ajuns, la fața locului aproape nimic organizat, deși era ora 14:30.

Spectacolul este programat pentru ora 20:00, dar chiar nimic? O tonetă cu mici prăfuiți, niște răcoritoare, o scenă care acum se montează, o căruță și câțiva curioși la fel ca și noi.

Singurul pregătit era focul de tabără.

Mă așteptam la localnici îmbrăcați în frumoase costume populare, la produse tradiționale, la multe umbrele colorate, muzică populară la stațiile amplasate în zonă……adică la o atmosferă de sărbătoare. După două-trei fotografii am făcut cale întoarsă pe același drum pietruit și plin de praf.

Mă întreb cine ajunge seara până aici, ce se întâmplă dacă plouă și a cui a fost inițiativa, chiar dacă aici este locul de baștină al marelui Dragan Muntean – fala pădurenilor. Tare m-aș bucura să fie până la urmă o manifestare reușită, oamenii locului chiar merită, prea sunt rupți de lume.

Este o zonă superbă din punct de vedere al peisajului, dar atât.

29 august 2015 - Posted by | Romania | ,

2 comentarii »

  1. Aşa ceva ne caracterizează. Fală mare, traistă goală. O zi bună!

    Comentariu de ecoarta | 30 august 2015 | Răspunde

  2. […] de am fost dezamăgiți de ceea ce urma să fie „Festivalui Pădurenilor” ne-am întors pe același drum demn de sec IX  și nu mare ne-a fost mirarea să dăm de o […]

    Pingback de Pensiunea „Panorama” Ghelari « Ghiocel07 | 30 august 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: