Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Expoziție interactivă Leonardo da Vinci

Artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența aduc la viață mașinăriile din lemn ale marelui inventator într-o expoziție interactivă unică pentru un mall din România. Expoziția reunește 45 de reconstituiri ale invențiilor geniului Renașterii, exponatele bazându-se pe caietele lui Leonardo. Acestea prezintă soluții ingenioase pentru problemele practice ale timpului și posibilitățile viitoare pe care umanitatea avea să le exploreze, cum ar fi aparatele de zbor și automatizare.

Expoziția se poate vizita gratuit în perioada 20 iunie-15 septembrie în zona cinematografului din Afi Cotroceni. Leonardo da Vinci este creatorul primei biciclete, primului tanc sau a celui mai vechi model de robot umanoid.

„Șurubul fără sfârșit” imaginat prima dată de matematicianul grec Arhimede și perfecționat de Leonardo, transportă apa la înălțime, putând fi conectat la sisteme de transport.

Pod mobil

Ambarcațiunea cu carenă dublă: în momentul în care primul înveliș este spart, apa nu intră în vasul propriu-zis, ci se distribuie uniform în interiorul camerei dintre cei doi pereți, contribuind la stabilitatea vasului.

Mașină de excavat

Modalitate de a merge pe apă cu o pereche de „schiuri” din bușteni de lemn, dublați de bețe pentru reglarea echilibrului

Alte exponate

Macaraua lui Leonardo și reflectorul renascentist

Robotul lui Leonardo proiectat în jurul anului 1495

Barcă de luptă cu protecție suplimentară a vâslașilor

Gater renascentist, imaginat de Leonardo

Bicicletta

Exponatele sunt grupate tematic în 4 categorii: mașinării de război, mașinării de zbor, aparate nautice și hidraulice fiecare exponat fiind descris succint.

13 august 2018 - Posted by | Muzeu | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: