Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Hauptbahnhof, gara centrala a Berlinului

Cu ajutorul rudelor stabilite la Berlin am reusit sa vedem si pe cea mai mare si mai moderna gara din Europa, adica Hauptbahnhof, gara centrala a Berlinului. Are o arhitectura moderna, este impresionanta prin marime si este o reala atractie turistica.

Zilnic in jur de 300.000 de persoane sosesc si pleaca de la Berlin Hauptbahnhof, calatorii fiind fascinati de arhitectura iesita din comun.

Finalizata in 2006 (pentru Campionatul Mondial de Fotbaldupa 6 ani de constructie, Gara Centrala este dispusa pe patru niveluri, din care doua subterane si are 14 platforme,

gazduind 80 de magazine (un adevarat mall) pe o suprafata de cca 45000 mp. Marile suprafete din sticla si otel permit ca lumina sa patrunda la toate nivelurile garii, dandu-i si o forme futurista demna de un oras modern. Urcarea si coborarea se face cu ajutorul scarilor rulante dar si cu ajutorul unei tubulaturai de lifturi rapide.

Are un acoperis de sticla si otel de 80/120 m si este prevazuta cu tuneluri ce fac legatura cu statiile de metrou.

In timpul constructiei cursul raului Spree a fost deviat din cauza infiltratiilor in subsolurile garii. Din 2006, gara este utilizata de toate marile companii feroviare, facand legatura cu orase indepartate din Germania, Europa, chiar si Novosibirsk. Totul aici este electronic, de la panourile de afisaj la centrul de informare, de la „casele de bilete” la accesul in lift.

Multumim pentru vizitarea acestui obiectiv lui Nicu si Paunei, doi copii de nota zece stabiliti si realizati aici dupa ani de munca si truda.

Voi reveni si cu alte obiective la fel de spectaculoase.

30 mai 2013 - Posted by | Berlin | , ,

Un comentariu »

  1. […] P.S. Asa arata o gara normala. […]

    Pingback de Gara de Nord este infecta - criserb.com | 8 august 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu