Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Vizită în HD: prima zi, H Medical Clinic

Astăzi am participat la inaugurarea H Medical Clinic (#vizitainHDdin Municipiul Hunedoara. Un obiectiv foarte important pentru oraș dar și pentru județ. Am fost întâmpinați de medicul Catrina Lup-Hărău, o persoană care emană prin toți porii dragoste pentru meserie dar și pentru semeni. Am înțeles ca este vorba de una din ficele doamnei deputat Carmen Hărău, fără de care aparatele de diagnosticare şi imagistică medicală ultraperformante nu ar fi fost puse la dispoziția bolnavilor din oraș.

Nu mi-aș fi închipuit că o vizită la o unitate sanitară să mă încânte în așa măsură încât să stau să ascult și să fiu fascinată de explicațiile oferite de tânărul medic.

Catrina Lup-Hârău a terminat Facultatea de Medicină şi pasionată de cariera ce o așteaptă şi-a dorit să lucreze într-un spital dotat cu aparatură performantă. Din păcate, un medic tânăr, după mulți ani de studii într-un centru universitar, este nevoit să-și înceapă activitatea în condiții nu tocmai cum le visase. De aceea mulți iau calea străinătății. Nu întotdeauna banul este primordial în ați face meseria, de cele mai multe ori dorești să fi respectat și să ai condiții prin care sa poți oferi servicii de calitate pacienților. Pentru aceasta familia Hărau a făcut o investiție de cca 1,3 mil euro în clinica inaugurată astăzi. Așa hunedorenii vor beneficia de un centru modern de diagnostic și nu vor mai trebui să mergă la Petroșani, Deva sau Timișoara pentru aceleasi servicii medicale.

Nu am cunoscut pănă acum nici un membru al familiei Hărău și nu mă interesează deputatul Carmen Hărau, ci omul Carmen Hărău. Mă interesează grija față de om și mai ales pasiune unui tânăr medic pentru meseria sa, meserie pentru care s-a investit timp și bani.

Probabil unii se întreabă de unde atâția bani. Simplu, familia Hărău deține și firma ProServ, și în loc să scoată profitul din firmă, l-a reinvestit în această afacete utilă pentru noi toți.

Investiţia în cele trei aparate performante din Hunedoara se va amortizata în opt ani – sau în şapte ani, varianta optimistă. În şapte sau opt ani, un astfel de aparat se uzează nu doar fizic, ci şi moral. Trebuie fie să-l upgradezi, așa cum se întâmpla cu cel din Petroșani, fie să-l schimbi cu unul nou. În această perioadă apar alte aparate mult mai performante care vor lua locul celor de astăzi, chiar dacă acum sunt de ultimă generație. Deci prin folosirea acestor aparate nu te poți îmbogăți, ele au doar menirea de a face mai ușoara viața oamenilor, de a preveni anumite boli sau a diagnostica altele. În plus RMN-ul este amplasat în curtea spitalului municipal „Dr. Al. Simionescu”, într-o clădire ajunsă in paragină după ’89. Acum arată foarte bine, totul este prietenos, personalul este amabil iar medicul Catrina Lup-Hărău cunoaște în amănunt fiecare din cele 3 aparate (pentru ecografie,

osteodensitometrie-DEXA

și RMN). Ne-a oferit răspuns la toate întrebările, văzându-se pe chipul ei satisfactia lucrului împlinit.

Dintr-un pliant oferit la receptie vă pot spune că programări se fac zilnic la numarul de telefon 0354-800.081; 0354-800-082 sau prin e-mail la programari@hclinic.ro.  Mai multe informații se vor putea obține si pe site-ul hclinic.ro, momentan în lucru.

Ar trebui să învățam că atunci cănd cineva face un lucru bun pentru societate, dar mai ales pentru semeni, să nu fim mereu suspicioși și să venim cu clasica întrebare „ce câștigă” sau cu căt se „îmbogățește”. Trăim totuși într-o lume concurențială, o lume în care fără educație și sănătate suntem mult mai săraci. 

P.S. #vizitainHD ediția 2014 a fost un eveniment organizat de DenisaSebi și Călin.

17 mai 2014 - Posted by | Oameni, Recomandari, Sanatate | , , , , , , ,

6 comentarii »

  1. Este limpede faptul că de acum persoanele cu probleme de sănătate din Hunedoara au ocazia să decidă ce este mai bine pentru ele, pe lista de opțiuni apărând un nou nume: H Medical Clinic!

    Comentariu de Gigi | 18 mai 2014 | Răspunde

  2. […] dacă tot am vorbit despre inaugurarea H Medical Clinic în Municipiul Hunedoara, hai să spunem câteva cuvinte despre ce fac aparatele astea scumpe și […]

    Pingback de Vizită în HD: Despre RMN, DEXA și Ecografie la H Medical Clinic « Ghiocel07 | 19 mai 2014 | Răspunde

  3. […] Astăzi am participat la inaugurarea H Medical Clinic din Municipiul Hunedoara. Un obiectiv foarte important pentru oraș dar și pentru județ. Am fost întâmpinați de medicul Catrina Lup-Hărău, o persoană care emană prin toți porii dragoste pentru meserie dar și pentru semeni. Am înțeles ca este vorba de una din ficele doamnei deputat Carmen Hărău, fără de care aparatele de diagnosticare şi imagistică medicală ultraperformante nu ar fi fost puse la dispoziția bolnavilor din oraș. – articolul integral […]

    Pingback de Cum a fost vizita în HD, ediţia 2014 | Denisa Bârgău ✿ | 19 mai 2014 | Răspunde

  4. am vazut la fata locului si pot spune ca e o investitie pe care mi-as dori sa o vad cat mai des in multe orase ! Felicitari doamnei Carmen Hărău !

    Comentariu de Vali Crintea | 20 mai 2014 | Răspunde

  5. […] Astăzi am participat la inaugurarea H Medical Clinic din Municipiul Hunedoara. Un obiectiv foarte important pentru oraș dar și pentru județ. Am fost întâmpinați de medicul Catrina Lup-Hărău, o persoană care emană prin toți porii dragoste pentru meserie dar și pentru semeni. Am înțeles ca este vorba de una din ficele doamnei deputat Carmen Hărău, fără de care aparatele de diagnosticare şi imagistică medicală ultraperformante nu ar fi fost puse la dispoziția bolnavilor din oraș. – https://ghiocel07.wordpress.com/2014/05/17/vizita-in-hd-prima-zi-h-medical-clinic/ […]

    Pingback de Vizita in HD. Un proiect reusit, impreuna punem Hunedoara pe Harta Romaniei — Călin Bobora Blog | 12 mai 2020 | Răspunde


Lasă un comentariu