Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

La picior prin Leipzig

Daca tot am ajuns prin zona, hai sa vedem si un fost oras comunist, adica din fostul RDG. Desi dupa cate stiu orasul Leipzig era si este renumit prin targul anual international de marfuri. Leipzig a fost punctul de plecare pentru evenimentele care au condus la Revolutia pasnica din 1989. De departe se vede City-Hochhaus Leipzig, cladirea cea mai inalta din oras, care adaposteste si o parte din Universitate.

Parcam masinuta si o luam la pas prin oras sa descoperim frumusetile locului. Din nou curatenie, ordine, liniste, civilizatie.

Fantani arteziene

Flori multicolore care se lasa fotografiate

si una din cele mai frumoase cladiri din zona-Commerzbank

In imediata apropiere, Primaria veche care gazduieste Muzeului de istorie si o frumoasa sala de bal. Cu o zi inainte fusese aici o mare sarbatoare, asa cum sunt oganizate in toate orasele din Europa Occidentala in zilele de sambata si duminica.

Plecam sa descoperim alte cladiri monumentale prin zona

Asa arata o cladire restaurata

O terasa in zona pietonala. Orasele mari din Europa au strazile pavate cu piatra cubica si culmea, nu au borduri…

Printre cladirile restaurate, care arata de parca ieri au fost construite troneaza impozanta „Thomaskirche”, biserica unde timp de 27 de ani a dirijat si cantat Johann Sebastian Bach.

O luam la pas pe una din stradute ce duce la

magazine si galerii elegante

Florile sunt prezente pretutindeni, pe strada, in florarii, in magazine, in vitrine

Intram si noi intr-o galerie, care de fapt este o strada acoperita cu multe magazine scumpe si prin care ajungi in alta strada la fel de atragatoare

Florile acestea sunt in galerie

Doua inghetate, va rog 🙂

O cladire cu cinci corpuri, cinci feluri de acoperis, cinci arhitecturi diferite. Interesant, nu?

Curtea Imperiala de Justitie, astazi Curtea Federala de Administratie

Camera de Comert si Industrie

Hotelul Furstenhof

Aceasta a fost o particica din Leipzig, asa ca sa ne facem o imagine de cum se misca lumea si ce se poate face in 20 de ani de democratie. Din nou la drum, destinatia Dresda.

Ne revedem acolo…. 🙂

5 august 2011 - Posted by | Europa, Germania, Leipzig

2 comentarii »

  1. Unificarea Germaniei a costat Germania de vest sume imense. S-au alocat fonduri pentru reconstructie. S-a „inventat” un fond de solidaritate in care si in ziua de astazi la atatia ani de la unificare ne mai sunt opriti bani din salariu. Ii dam obligat -fortat- dar totusi cu placere cand vedem ca se face ceva cu ei.Daca Germania de est nu ar fi fost ajutata de cei din vest cu siguranta nu avea nivelul de acum.Prin sistemul de impozitare au fost create parghii pentru a sustine „rentabilizarea ” segmentului imobiliar. Un mic exemplu- cei cu bani…au avut posibilitatea sa investeasca in imobile din est( cu scopul final clar de a le inchiria)in schimb au putut beneficia de anumite „bombonele” pe la impozite…care nu au ost deloc de neglijat. Ca peste tot au fost castigatori si invinsi. Exista persoane care au investit in Berlin spre exemplu…si duc anual bani de acasa…ca sa intretina imobile care nu se inchiriaza sau care au pierdut sume foarte mari dar exista si foarte multi care au pus capul pe perna…ac concedii de vis din investitia facuta atunci 😉

    Comentariu de AndreaS | 6 august 2011 | Răspunde

    • Multumesc pentru aceste informatii. La noi s-a intamplat invers, ce cu bani si-au insusit tot ce era bun si frumos pe gratis. Mare diferenta, nu!?

      Comentariu de ghiocel07 | 6 august 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: