Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Eze-Cetate medievala

Dupa ce ne-am imbibat in mireasca parfumului de Fragonard, am pornit spre Eze „Village”, desi nu stiam absolut nimic despre acest  loc. Am nimerit intr-o parcare, am lasat masina si am luat-o la pas prin castelul medieval „Chateau de la Chevre d’Or”.

Sincer toate aceste castele ma incanta, ma fac sa ma simt bine, acolo este viata, acolo este istorie si farmec. Cand spui castel iti inchipui ca este o cladire de sine statatoare, precum cele de la noi.

Dar nu este asa. Ca si la San Marino si aici castelul este un adevarat orasel. Poteci inguste si scari bine intretinute,

ziduri groase cu ferestre mici, usi din lemn masiv cu clante grele, felinare agatate in zid, vase cu flori multicolore, multe magazinase cu obiecte traditionale si binenteles parfumuri, restaurante in ton cu epoca, panorama exceptionala, turisti multi de toate nationalitatile.

Fiecare este incantat de ceea ce vede si simte, de minunata vegetatie si priveliste, de Mediterana care se intinde la poalele cetatii, de cerul senin care parca se uneste cu marea, de curatenia si linistea locului.

Din inaltul cetatii stai si privesti cateva proprietati private pline de arbori, fantani arteziene, masini de lux si aranjamente florale.

Cu greu te desprinzi de locul care-ti place atat de mult, de locul in care te transpui pentru cateva minute, de senzatia de intoarcere in timp. Pentru ca aveam si alte obiective de atins, am lasat aceste minunatii in urma, am luat masina si incarcati de energie pozitiva am demarat spre locuri moderne si cu multa agitatie. Probabil ca unora le plac acestea, dar sincer eu le prefer pe cele linistite si cladite cu multi ani inainte. Cred ca as putea foarte bine locui intr-o asemenea localitate linistita, dar totusi plina de viata. Si acum bonus o fotografie hazlie din interiorul cetatii.

 

Publicitate

9 iulie 2009 - Posted by | Cetate medievala, Coasta de Azur, Eze

3 comentarii »

  1. […] orasul covorului rosu, orasul elegantei, oras pot la  Mediterana. Dupa plimbarea prin miraculosul Eze Village si inspirarea parfumului Fragonard, am plecat spre Cannes cu intentia de a face o plimbare pe […]

    Pingback de Cannes « Ghiocel07 | 10 iulie 2009 | Răspunde

  2. […] Am vizitat câteva cetăți și chiar am termen de comparație. De exemplu Cetatea medievala Eze […]

    Pingback de Cetatea Râșnov « Ghiocel07 | 16 august 2014 | Răspunde

  3. […] fost la castele renumite din Ungaria, Austria, Suedia și Franța și nicăieri nu era fotografiatul interzis, în parc la liber iar în interior fără blitz. Dar […]

    Pingback de Palatul Știrbei din Buftea « Ghiocel07 | 23 iunie 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: